Médiá opätovne informujú o záujme Manchestru United o Ousmane Dembélého. United považujú francúzskeho útočníka za alternatívu Jadona Sancha, ktorý je hlavným prestupovým cieľom Červených diablov počas tohto letného prestupového obdobia.

Prestup Jadona Sancha do Manchestru United sa podľa informácií médií komplikuje. Michael Zorc, športový riaditeľ Borussie Dortmund priznal, že zmluva s 20-ročný hráčom bola predĺžená do roku 2023 a klub chce, aby Angličan zostal v klube aj v budúcom ročníku. Okrem toho Nemci navýšili prestupovú čiastku za hráča na 120 miliónov eur. Manchester takúto sumu nehodlá zaplatiť a musí sa porozhliadnuť po iných možnostiach ako posilniť svoj útok. ESPN v tomto smere informuje, že United sa Barcelony pýtali na dostupnosť Dembélého.

Katalánci sú otvorení rokovaniam. Informácie novinárov hovoria o tom, že Dembélé by do Manchestru smeroval na ročné hosťovanie a anglický klub by hráča po sezóne musel kúpiť. Oficiálna ponuka v každom prípade nebola predstavená. V prípade, ak by sa nevydaril prestup Jadona Sancha, Manchester by v prvom rade musel presvedčiť Dembélého k odchodu z Camp Nou.

Madridský denník AS k téme dodáva, že cieľom Barcelony je pohľadať hráčovi klub či už na hosťovanie alebo na trvalý prestup. Katalánci sú spokojní s prácou útočníka počas fázy rehabilitácie, ale chcú vytvoriť miesto v tíme pre Francisca Trincãa. Športové riaditeľstvo plánuje, aby v ofenzívnej línii v sezóne 2020/2021 hrávali Messi, Griezmann, Suarez, Fati a práve Portugalčan. Ak by Dembélé zostal na Camp Nou, tréner by mal v ofenzíve už priveľa hráčov.

Španielske médiá v každom prípade informujú, že Dembélé sa v Barcelone cíti dobre a Setién ho zapísal do nominácie na záverečný turnaj Ligy Majstrov v Lisabone a to aj napriek tomu, že Francúz nemá od lekárov povolenie hrať.

zdroj: ESPN
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
2020-08-12 19:43:08
Zaujmava myslienka, je pravda ze United by mohli byt tak blbly a zaplatit aspon 100 za hraca na tribunu
2020-08-12 19:49:17
Osobně doufám, že se u nás v příští sezóně chytí a bude mu držet zdraví. Má přesně to, co většině hráčů Barcy chybí a bývá to v zápase potřeba, úžasná rychlost a schopnost uvolnit se přes 1-2 obránce.