Thomas Müller, hráč Bayernu Mníchov, absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov s Barcelonou.

Ako zastaviť Messiho

"Predovšetkým chcem povedať, že Messi je v dobrej forme a nie je hráčom, pred ktorým je možné sa ubrániť len jedným hráčom. Zo skúseností vieme, že to funguje len vtedy, ak sa to robí tímovým spôsobom. Ak prejde cez prvého, môže ho zastaviť ten druhý. Ak nie, tak tretí a vtedy sa prvý a druhý vrátia na pozície alebo pôjdu za Messim. V súbojoch musíme byť agresívni. Uvidíme ako to všetko vyjde a zafunguje. Ak sa niekto pozrie na naše zápasy z posledných mesiacov, uvidí, že sme hrali proti skvelým hráčom a boli sme schopní ich zastaviť, ale vždy ako tím. Nejde však len o Messiho, ale o celú Barcelonu, ktorú je potrebné zastaviť."

Zápas

"Očakávame, že obe mužstvá budú chcieť mať loptu. Chceme byť mužstvom, ktoré bude na ihrisku dominovať a predstavovať pre súpera nebezpečenstvo. Chceme byť rýchli a vyhrávať sporné lopty. Je normálne, že v prvých minútach nebude nikto riskovať, ale uvidíme, ako sa všetko vyvinie. Chceme kontrolovať loptu vďaka našej kvalite a zajtra sa presvedčíme, či sa to podarí. Vo futbale nikdy neviete, všetko je možné. Chceme však nastoliť náš štýl. Pred zajtrajškom mám dobrý pocit, ale čelíme veľkému klubu, teda Barcelone. Má nielen vynikajúce individuality, ale taktiež medzinárodné skúsenosti a je silná ako tím. Vyhrala množstvo trofejí."

Súperenie s Coutinhom

"Philippe je pre nás veľmi dôležitý hráč. Je súčasťou nášho tímu. Každý vie, aké má zručnosti. Základná zostava je dôležitá, ale aj hráči, ktorí prichádzajú z lavičky, môžu rozhodnúť o osude zápasu. Príkladom môže byť aj včerajší zápas PSG. Coutinho môže dokázať svoju kvalitu."

Predbehnutie Lahma v počte zápasov v Lige Majstrov

"Nič výnimočné. Chcem hrávať aj v nasledujúcich rokoch a dúfam, že budem môcť odohrať oveľa viac zápasov v Lige Majstrov. Je pekné prečítať si to v novinách, ale to je asi tak všetko. Sústredíme sa len na tento zápas a počet zápasov, ktoré môžem odohrať, nič neznamená. Nemá to nič spoločné so zajtrajším zápasom."

zdroj: marca.com mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-08-13 22:39:10
Povedal to úplne jasne. Začnú aktívnym drvivým presingom, majú nás prečítaných ako šlabikár. Keď toto ustrážime máme to v kabeli.Ale dokážeme to ???
2020-08-13 23:00:10
Adios atleti!