Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Hanebné ukončenie cyklu" - Mundo Deportivo informuje, že Bayern rozbil Barcelonu, ktorá utrpela historickú prehru. Gerard Piqué povedal, že mužstvo siahlo na samotné dno a bude prvý, ktorý odíde, ak to bude potrebné. Denník informuje, že osud Quiqueho Setiéna je spečatený a nezostane v klube a že Josep Maria Bartomeu zvolá voľby.

"Historické poníženie" - Sport na čiernej titulnej strane informuje, že absurdná Barcelona utrpela najvyššiu prehru v Európe a uzatvorila žalostnú sezónu bez zisku akejkoľvek trofeje za posledných 12 rokov. "Je to hanba, padli sme na samotné dno. Klub potrebuje zmeny veľkého formátu a ponúkam sa, že môžem odísť, ak bude potrebná nová krv" - uviedol Piqué. "Je mi to tak ľúto. Bola to katastrofa. Je potrebné prijať rozhodnutia a niektoré sme už mali premyslené. Čoskoro ich zverejníme" - povedal Bartomeu. "To, či zostanem, nezáleží odo mňa. Ak Piqué, ktorý je tu celý život, povedal niečo také, možnože bude skutočne potrebné urobiť nejaké rozhodnutia" - vyhlásil Setién. Na spodku titulky Sport píše, že Guardiola sa pokúsi postúpiť do semifinále v úlohe favorita.

"Je po všetkom" - podľa L'Esportiu Barcelona narazila na dno po ponižujúcej prehre v Lige Majstrov s Bayernom, ktorý bol omnoho lepší a s Barcelonou si robil, čo chcel. Bartomeu priznal, že v najbližších dňoch budú prijaté rozhodnutia, o ktorých už bolo rozhodnuté. Barcelona neinkasovala 8 gólov od roku 1946, kedy v pohári prehrala so Sevillou 0:8. "Lewis Hamilton začína dominovať" - majster sveta bol najrýchlejší na prvých tréningoch v Barcelone. Denník informuje, že Girona je veľmi opatrná pred návštevou Almeríe. Motocyklista Pol Espargaro bol najrýchlejší v prvom tréningu GP Rakúska. Joshua Cheptegei prekonal svetový rekord na 5000m. Espanyol predstavil nové dresy na nasledujúcu sezónu.

"Hanba" - Marca píše o historickom ponížení Barcelony, Bayern jej nastrieľal najviac gólov v histórii Ligy Majstrov. Setién je na ceste von z klubu. Španielsky futbal po 13. rokoch nemá svojho predstaviteľa v semifinále. "Hanba je dobré slovo. Takýmto spôsobom nemôžeme bojovať o Ligu Majstrov. Nie je to prvýkrát, ani druhý či tretí... Padli sme na dno, klub potrebuje zmeny a nehovorím len o hráčoch či trénerovi. Ak to bude potrebné, som prvý, kto odíde," vyhlásil Piqué. "Je prekvapujúce, že existujú ľudia, ktorí spochybňujú pokračovanie spolupráce so Simeonem. Odíde Cholo a koho najmete?" - Enrique Cerezo, prezident Atlética Madrid, bránil trénera. La Liga neakceptuje, aby v Segunda División bolo 24 klubov. Fuenlabrada môže vypadnúť do Segunda División B. Cheptegei zničil Bekeleho rekord na 5000 metrov.

"Historické poníženie" - AS je presvedčený, že katastrofa v zápase s Bayernom otvára krízu s nepredvídateľnými dôsledkami, ktorá zasiahne všetky úrovne klubu. Gerard Piqué povedal, že je to hanba a je potrebné urobiť zmeny v klube na všetkých úrovniach. "Je potrebné prijať rozhodnutia a niektoré sú už prijaté," uviedol prezident Bartomeu. Denník píše, že Borussia a Bayer majú záujem o hosťovanie Reiniera. Lyon vyzve európsky sen Guardiolu. KTM v Rakúsku dokazuje, že nežartuje a Pol dominuje v prvých pretekoch. "Ferrari musí vyhrávať, akceptujem túto výzvu," AS publikoval fragment  rozhovoru s Carlosom Sainzom.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-08-15 08:49:14
Pozitivni věc, že to vyvolá snad potřebnou revoluci.
Negativní, že nikdo nebude chtít k nám jít, takže budeme přeplácet a zároveň, když nikdo nechtěl naše hráče, tak teďka budou ještě víc levní/nechtěný.
2020-08-15 08:54:08
V prvom rade treba zmenu vedenia a nový športoví projekt, potom sa až môžu udiať skutočné zmeny.