Ronald Koeman měl rozhovory s dalšími hráči. Tentokrát přišla řada na Gerarda Piquého a Sergia Busquetse. Oba dva by měli v klubu i nadále zůstat, nový kouč jim měl sdělit, že s nimi počítá. Zatímco Piqué by si měl svou pozici udržet, Busiho čeká méně minut.

Ronald Koeman neztrácí čas - v nové funkci je teprve týden, avšak postupně už hovoří s jednotlivými hráči a sděluje jim své plány pro nadcházející ročník. V pondělí měl rozhovor s Luisem Suárezem, Ivanem Rakitićem, Arturo Vidalem, Samuelem Umtitim a Juniorem Firpem, kterým sdělil, že v jeho kádru místo nemají. V úterý pak přišli na řadu Gerard Piqué a Sergio Busquets.

U Sergia jsme se již dozvěděli, že bude mít jinou roli. Už nebude tak privilegovaný jako doposud, tudíž už nebude mít jistotu základní sestavy. Na jeho roli pivota bude preferovaný Frenkie de Jong, navíc v tomto ohledu nesmíme zapomínat ani na novou posilu Miralema Pjaniće, který na hřišti okupuje stejný prostor. Nicméně neznamená to, že je Sergio zcela odepsaný - stále bude k užitku. Pokud však bude cítít, že jeho role není dostatečná, může si s klubem vše na rovinu vyříkat. V Barceloně strávil celý svůj život a tak má právo se rozhodnout, jak dál.

V jiné situaci je Piqué. Ten je stále považován za nedoknutelného, za klíčovou postavu barcelonského týmu. Piquému měl Koeman sdělit, že je stále důležitým hráčem a že jeho leadership bude důležitý hlavně v defenzivní řadě. Koeman tak po katalánském stoperovi chce, aby byl lídrem, samozvaným Kaiserem, jeho nového týmu.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
2020-08-26 09:16:23
Piqe, odid aj Ty ak nie, o rok Ta caka taketo iste fiasko.
2020-08-26 10:21:22
Aj tak sa toho až tak vela nezmení, akurát odídu Messi, Suaréz - čiže skoro celá produktivita Barcelony...

Ak nepríde adekvátna náhrada, možeme očakávať velmi ťažkú sezónu - horšiu ako mal Real po odchode Ronalda