Letné prestupové obdobie 2020 bude z pohľadu Barcelony netypické, ale intenzívne. Čaká nás nabitý september, prestupových špekulácii bude viac, než dosť a preto vám na forcabarca.sk ponúkneme každý deň v tomto článku aktualizovaný prehľad toho podstatného.

Tento článok bude priebežne aktualizovaný!

2. september 2020

Luis Suárez

La Gazzetta dello Sport: Uruguajčan sa s Juventusom dohodol na podmienkach zmluvy. Očakáva sa, že El Pistolero bude zarábať 10 miliónov eur ročne a podpíše zmluvu na 3 roky. Juventus však podmienil transfer tým, že Barcelona ho bude musieť pustiť zadarmo. Hráč bude v najbližších dňoch rokovať s klubom.

Georginio Wijnaldum

Sport: Holanďan súhlasil s podpisom zmluvy s Barcelonou na 3 roky. Záložník mal voľnú ruku s hľadaním klubu, pretože Liverpool vedie pokročilé rokovania s príchodom Thiaga Alcântaru a nechce držať hráča, ktorý odmietol predĺženie zmluvy. Barcelona dúfa, že ho kúpi za 15 miliónov eur + bonusy, ale celkové výdavky na transfer by nemali prekročiť 20 miliónov eur.

Lautaro Martínez

Sport: Argentínčan váhal s prestupom do Barcelony už počas tohto prestupového obdobia, pretože nechcel byť náhradníkom Luisa Suareza, ale teraz si je už istý po tom, čo Uruguajčan na Camp Nou končí. Katalánci sa spoliehajú na to, že s Interom dospejú k dohode a znížia finančné požiadavky Nerazzurri. Barcelona nechce zaplatiť viac ako 65 miliónov eur, ale do operácie môže začleniť niektorého zo svojich hráčov. Iný názor má Pietro Ausilio, športový riaditeľ Interu: "S Barcelonou sme nikdy nezačali oficiálne rokovania o Lautarovi Martínezovi. Deň po uplynutí platnosti odstupnej klauzuly sme ho vylúčili z prestupového trhu. Je koniec."

Arturo Vidal

La Gazzetta dello Sport: Čiľan súhlasil s prestupom do Interu a čaká na vyriešenie svojej situácie v Barcelone. Agenti žiadajú Blaugranas o to, aby hráča pustila zadarmo. Barcelona takýto scenár nezvažuje resp. len v tom prípade, ak by to Taliani zohľadnili pri rokovaniach týkajúcich sa Lautara Martíneza.

Sport: Pietro Ausilio priznal, že jeho klub má záujem o podpis Artura Vidala a v prípade vhodných okolností sa pokúsia získať Čiľana do svojich radov: "Určite sa nám pozdáva Arturo Vidal. Ale v súčasnosti je hráčom Barcelony. Ak ho pustia za adekvátnych podmienok, zvážime jeho podpis."

1. september 2020

Arturo Vidal

La Gazzetta dello Sport: Záložník súhlasil s prestupom do Interu a dohodol sa s klubom na podmienkach transferu. Taliani ponúkajú záložníkovi zmluvu na 2 roky s možnosťou predĺženia o jeden ďalších rok. Zarábať by mal 6 miliónov eur ročne. O Vidala má však záujem aj Juventus.

Luis Suarez

La Gazzetta dello Sport: Prebehlo druhé stretnutie zástupcov Juventusu so zástupcami Suareza, na ktorom sa diskutovalo o financiách. Útočník bol v kontakte aj s viceprezidentom klubu. Uruguajčan bude zarábať 10 miliónov eur v čistom, teda rovnako ako v Barcelone. Juventus zvažuje aj kúpu Džeka, ale v jeho prípade by musel hráča kúpiť, kým Suarez príde zadarmo.

Sport: Marc Overmars sľúbil Suarezovi, že v najbližších dňoch mu predstaví veľmi zaujímavú finančnú ponuku. Športový riaditeľ Ajaxu je v tejto záležitosti optimistický a verí, že Suarez príde do Ajaxu. Uruguajčan bude s Barcelonou rokovať o rozviazaní zmluvy a Ajax by ho mohol získať zadarmo. Útočníkovi ponúkne vysoký plat, ale samozrejme nie v takej výške, ako mal na Camp Nou.

Sergiño Dest

Mundo Deportivo: Tento hráč sa veľmi pozdáva Ronaldovi Koemanovi, ale jeho prestup je vylúčený. Dest neskrýva, že prestup do Barcelony je jeho snom, ale klub ubezpečuje, že tento rok na Camp Nou nepríde.

Odchovanci

Mundo Deportivo: Oriol Busquets, Monchu, Alex Collado a Juan Miranda nemajú šancu na hru v prvom tíme, no majú na stole mnoho ponúk z iných klubov. Nechcú však odísť len na hosťovanie, no zrejme budú musieť akceptovať práve takúto možnosť, pretože len málo klubov je schopných zaplatiť za ich transfer. O Collada má záujem Sassuolo, Sampdoria, Stuttgart, Werder Brémy a Hertha. Miranda môže prestúpiť do Betisu, Almeríe alebo Atalanty a Monchu do Celty, Eibaru, Granady či Villarrealu. Busquets má zas ponuky predovšetkým z Nemecka a Holandska.

31. august 2020

Neymar

Sport: Neymar v rozhovore pre PSG le mag uviedol, že chce zostať v Parku Princov aj v budúcej sezóne a teda je jasné, že na Camp Nou sa nevráti ani tento rok: "Zostávam v PSG v nasledujúcej sezóne. Som pripravený vrátiť sa do finále Ligy Majstrov a tentokrát vyhrať. Páči sa mi myšlienka mať všetko vo svojich rukách a zanechať stopu v histórii tohto klubu."

Lionel Messi

Čo sa týka Lea Messiho, tých správ je toľko, že vám ich budeme prinášať v samostatnom článku. V súčasnosti je jasné len to, že Messi trvá na svojom odchode zadarmo, kým Barcelona s La Ligou sa spoliehajú na odstupnú klauzulu v hráčovej zmluve na 700 miliónov eur. Marcelo Bechler v každom prípade informoval, že Manchester City si je tak istý Messiho podpisom, že už pripravuje jeho prezentáciu a dokonca nechal vyrobiť video, ktoré má byť zverejnené v deň oznámenia prestupu.

Georginio Wijnaldum

Mundo Deportivo: Správy o možnom postupe v rokovaniach utíchli a denník naznačuje, že ako Liverpool, tak aj Barcelona, chcú naďalej rokovať v tajnosti. Médiá tvrdia, že rokovania sú v pokročilej fáze. Prestupové okno sa uzavrie 5. októbra a hoci nie je potrebné veľmi tlačiť na uzatvorenie rokovaní, nie je vylúčené, že prestup bude oznámený v nasledujúcich dňoch.

Arturo Vidal

Rai Sport: Talianske médií informujú, že Giuseppe Marotta, športový riaditeľ Interu Miláno, absolvoval telefonický hovor s agentom hráča. Čiľan je hráčom, o ktorého má veľký záujem Antonio Conte. Inter chce, aby Vidal rozviazal zmluvu s Barcelonou. Ponúka mu zmluvu na 2 roky a plat vo výške 6 miliónov eur.

Emerson

Mundo Deportivo: Barcelona odmietla dvojicu ponúk za hráča, ktorý bude pôsobiť v Betise Sevilla v roku 2021. Najväčší záujem má Miláno, ktoré ponúklo 20 miliónov eur. Barcelona v každom prípade očakáva minimálne 32 miliónov eur. Druhá ponuka Talianov bola zložená z 18 miliónov eur + Lucas Paquetá. Barcelona opäť nesúhlasila, pretože Betisu by musela zaplatiť 9 miliónov eur, ak by Emerson odišiel z Andalúzie už počas tohto prestupového obdobia.

Martín Braithwaite

BT: Dán nezvažuje odchod z Barcelony, o čom informoval aj v rozhovore: "Aby som bol úprimný, nehovoril som s nikým na tému môjho odchodu a ani to neplánujem. Myslím len na to, aby som sa čo najlepšie pripravil na sezónu a pomohol klubu. Mám hlad po góloch a tituloch."

zdroj: Mundo Deportivo, Sport, AS, Rai Sport, BT, Daily Star, Marcelo Bechler
foto: facebook

Diskusia

19 komentáre
2020-08-31 14:31:00
dobry clanok pre tych ktori tu donekonecna a tvrdohlavo idu kupovat Neymara z penazi za Messiho.
2020-08-31 14:34:12
bože Wijnalduma ne. Má 30 let. On by si z Barcy udělal luxusní důchoďák, než by se rozhodl ukončit kariéru jako spousta jiných současných hráčů. :-/ Tohle d...bilní vedení prostě nepoučitelný.