Španielsko remizovalo s Nemeckom v prvom kole Ligy Národov. V základnej zostave La Roja nastúpil Sergio Busquets, ale najdôležitejšou udalosťou tohto zápasu z pohľadu Barcelony bol debut Ansu Fatiho.

Zápas začali lepšie domáci Nemci, ktorí sa častejšie držali na polovici súpera. V 11. minúte prvú nebezpečnú strelu vyslal Thilo Kehrer, ale David de Gea vyrazil jeho strelu na rohový kop. Po troch minútach mali prvú príležitosť aj Španieli po obrovskej chybe Emre Cana. Ten sa pokúsil o prihrávku dozadu, ale jeho pokus dobehol Rodrigo Moreno, ktorý si obišiel brankára a mal pred sebou prázdnu bránku, no nedokázal zakončiť. Lopta sa mu zamotala pod nohami a nakoniec o ňu prišiel.

Nemci odpovedali už po chvíli, ale De Gea sa ani tentoraz nenechal nachytať. Brankár Manchestru United ešte viac zažiaril v 18. minúte, keď dokázal vyraziť strelu Leroya Saneho. O 5 minút neskôr sa vo veľkej šanci ocitol Sergio Busquets, no záložník Barcelony v dobrej pozícii nastrelil Kevina Trappa. Potom tempo hry trochu opadlo a mužstvá si nedokázali vypracovať jasné príležitosti. Až v koncovke prvého polčasu mohol gól do šatne streliť Rodrigo. Jeho pokus bol však prislabý na to, aby prekonal nemeckého gólmana.

Ďalší krok Fatiho

Ansu Fati debutoval v seniorskom tíme Španielska. Na trávniku sa objavil na začiatku druhého dejstva. Krídelník má pritom sotva 17 rokov a niektoré zdroje informovali o tom, že je tretím najmladším debutantom v histórii La Roja. Isté je však to, že tak mladý hráč sa v tomto drese neobjavil na trávniku už 84 rokov. Fati však svojmu tímu nepriniesol šťastie, pretože Nemci sa už po piatich minútach v druhom polčase ujali vedenia. Ilkay Gündoğan jednou úžasnou prihrávkou otvoril hru, Robin Gosens hodil loptu Wernerovi a ten prešiel cez Paua Torresa a prekonal De Geu. Nemci mohli takmer okamžite zvýšiť svoj náskok, ale Thiago na poslednú chvíľu zastavil Saneho vo vlastnom pokutovom území.

Španieli mohli odpovedať v 58. minúte, keď strela Rodriga tesne minula konštrukciu brány. V každom prípade platilo, že práve Nemecku sa v zápase oveľa lepšie darilo organizovať nebezpečné útoky a v dôsledku toho sa v šanci objavili aj Werner či Can. Výsledok ale nedokázali zmeniť. Trávnik neskôr opustil Sergio Busquets, ktorý si tento zápas nemôže zaradiť medzi vydarené. V 70. minúte sa o strelu z diaľky pokúsil Thiago, neskôr aj Kroos, ale obaja bezúspešne. De Geu preveril hlavičkou Niklas Süle, ale Španiel bol na mieste.

La Roja sa nakoniec dopracovala ku gólu v zápase a mal cenu jedného bodu. Zaujímavosťou je, že Ansu Fati v zápase strelil 2 góly, ale rozhodca ani jeden neuznal. Pri prvom odpísal ofsajd a pri druhom faul Sergia Ramosa. 17-ročný krídelník sa snažil byť aktívny, ale nedarilo sa mu prebiť cez dobre organizovanú obranu súpera. Ale nevzdával sa a bez rešpektu to skúšal a skúšal. Podobne ako Španielsko, ktorému sa podarilo vyrovnať v samotnom závere stretnutia, keď José Gaya vyrovnával v 96. minúte. V druhom zápase tejto skupiny sa Ukrajina radovala z víťazstva 2:1 nad Švajčiarskom.

Nemecko 1:1 Španielsko

51' Werner 1:0
96' Gaya 1:1

Nemecko: Trapp - Süle, Can, Rüdiger - Gosens, Kehrer - Kroos, Gündoğan (74’ Serdar), Draxler - Sane (63’ Ginter), Werner (91' Koch).

Španielsko: De Gea - Carvajal, Ramos, Torres, Gaya - Busquets (57’ Merino), Ruiz (80’ Oscar), Thiago - Navas (46’ Fati), Ferran Torres, Rodrigo.

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-09-04 07:41:31
Na začiatku dosť kazil ale potom sa mi veľmi páčil, snažil sa niečo vymyslieť a dosť to oživil
2020-09-04 09:39:48
Puig zas vraj exceloval v U21, najvyssi cas aby ho povolali k seniorom aby ho zacali brat aj v Barcelone vazne.