Lionel Messi nakoniec zostal v Barcelone, ale na Camp Nou je naďalej napätá atmosféra. Píše madridský denník Marca. V tomto kontexte poukazuje na 6 veľkých problémov, akým v súčasnosti čelí Josep Maria Bartomeu. Týkajú sa prakticky každej oblasti činnosti klubu.

Leo Messi

Vzťahy medzi prezidentom a Messim nie sú vôbec dobré. Messiho vyhlásenia a oznámenia na adresu prezidenta len poukazujú na tento fakt. Leo je kapitánom mužstva a vzorom pre fanúšikov, preto to Bartomeu nebude mať vôbec jednoduché, aby zmenil všeobecné vnímanie aktuálnej situácie, prinajmenšom v najbližšom čase. Túto bitku prezident vyhrá len veľmi ťažko.

Káder

S vedením klubu má nie práve najlepšie vzťahy prakticky celý káder. Éric Abidal, ktorý je už mimo klub, verejne kritizoval postoj niektorých hráčov. Hráčom sa okrem toho nepáčil tón, akým vedenie hovorilo v súvislosti s nutným znížením miezd v dôsledku pandémie koronavírusu a ani následné úniky informácií k tejto téme.

Hlasovanie o nedôvere... a voľby

V súčasnosti prebieha zber podpisov a pokiaľ by iniciátori skutočne vyzbierali potrebný počet podpisov, uskutočnilo by sa referendum o vyslovení nedôvery súčasnému vedeniu na čele s Bartomeuom. Proti súčasnému prezidentovi zbroja všetci silní kandidáti na post prezidenta klubu a konajú v zhode proti Bartomeuovi. Aj keby sa referendum prebehlo, voľby sa zrejme neuskutočnia skôr ako v marci 2021.

Hlasovanie o dôvere na zhromaždení socios compromisarios

Bartomeu bude musieť vysvetliť a obhájiť vedenie klubu počas najbližšieho zhromaždenia socios compromisarios. Za takýchto okolností môže požiadať aj o vyslovení dôvery. Ak ju prezident nezíska, nebude musieť rezignovať zo svojho postu, pretože takéto vyslovenie nedôvery nie je záväzné. Pokiaľ ho skutočne nezíska, jeho ďalšie zotrvanie na stanovisku prezidenta bude zdiskreditované.

Finančný stav klubu

Koronavírus mal zlý dopad na všetky kluby a Barcelona nie je výnimkou. Klub prišiel o 154 miliónov eur v sezóne 2019/2020 a pandémia poznačí rozpočet aj v tej nasledujúcej sezóne. Klub si musí utiahnuť opasok a prispôsobiť platy hráčov súčasnej situácii.

Barçagate

Katalánska polícia postrehla náznaky korupcie v afére Barçagate. Podľa policajných správ mohli jednotliví členovia vedenia získať individuálne výhody pri uzatváraní zmlúv o službách monitorovania sociálnych sietí spoločnosťou I3 Ventures. Faktúry boli totiž rozdelené na čiastky nižšie ako 200 000 eur, čím nemuseli prejsť systémom internej kontroly a vedenia. Bartomeu a jeho ľudia môže mať čoskoro aj právne problémy.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2020-09-09 18:29:56
Take je smutne ako jednoducho policia zatkne obycajneho cloveka aj pri nepodlozenych dokazoch, ale prachate zvery osobne ani nekontaktuje. Nanajvys cez pravnikov a tam to vacsinou konci.
2020-09-09 19:01:25
Ja tu nevidím 6 veľkých problémov Bartomeua .. ja tu vidím iba 1 veľký problém a tým je sám Bartomeu :D