Barcelona už niekoľko týždňov pracuje na návrate Érica Garcíu a je možné, že sa pokúsiť stiahnuť na Camp Nou aj Hectora Bellerína a Thiaga. Madridský denník Marca analyzoval pokusy Blaugranas kúpiť späť svojich odchovancov. Tie sa totiž častokrát skončili neúspešne.

Návrat Thiaga na Camp Nou bude nesmierne komplikovaný. Záložník v posledných rokoch hrával v Bayerne, no uviedol, že nastal ten správny čas na opustenie nemeckého tímu. Barcelona sa snaží podpísať svojho odchovanca, ale o Španiela má veľký záujem aj Liverpool. Okrem toho si Ronald Koeman viac cení služby svojho rodáka Georginia Wijnalduma. Záležitosť s Thiagom vyzerá veľmi podobne tej s Mikelom Artetom z roku 2010. Odchovanec La Masie mal za sebou veľmi úspešnú sezónu v Evertone, preto sa ho Barcelona snažila kúpiť, no nepodarilo sa jej to, pretože záložník dal prednosť Arsenalu.

Barcelona v posledných rokoch pustila zo svojej akadémie niekoľkých obrancov, ktorí boli neskôr úspešní v iných kluboch. Športové riaditeľstvo má najväčší záujem o Érica Garcíu, ktorý v súčasnosti hráva v Manchestri City a taktiež o Hectora Bellerína pôsobiaceho v Arsenale. V predchádzajúcich sezónach sa špekulovalo o návrate napríklad Alexa Grimalda. Barcelona mala šancu získať aj Marca Cucurellu, ale rozhodla sa ho predať do Getafe, v drese ktorého patril medzi objavy sezóny. Podobne to vyzerá s Adamom Traorém, ktorý sa postupne vypracoval na jedného z najlepším krídelníkov v Premier League. Jeho kúpa z Wolverhamptonu je pre Barcelonu nemožná z ekonomických dôvodov.

Pred rokom sa Katalánci pokúsili získať späť Takefusu Kuba, ale Japonec mal priveľké finančné požiadavky a nakoniec si zvolil prestup do Realu Madrid. V prvej sezóne bol vyslaný na hosťovanie do Realu Malorka a v súčasnej sezóne si zahrá v drese Villarrealu. Môžeme skonštatovať, že Barcelona si nechala ujsť ďalšieho talentovaného hráča. Zabudnúť nemôžeme ani na Andrého Onanu, brankára, ktorý vyrastal v La Masii. Ten sa tiež mohol vrátiť na Camp Nou, ale Marc-André ter Stegen je jasnou jednotkou v bránke Blaugranas. Sergio García bol po odchode z metropoly Katalánska úspešný v Levante aj Reale Zaragoza, vďaka čomu bol Luisom Aragonésom povolaný na EURO2008.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

5 komentáre
2020-09-12 11:34:24
Dakujeme vedeniu, skvela praca!
kluc Premium
2020-09-12 11:39:58
To je len hypoteza...Thiago asi jediný zamrzí aj ten mal priveľa zranení, ostatní vôbec neľutujem že sú tu neni lebo by neboli to čo sú teraz (čo tiež nie je nič extra)