Tréner FC Barcelona hodnotil svoj prvý zápas, ktorý viedol v metropole Katalánska. Blaugranas porazili Gymnàstic de Tarragona 3:1 v prvom prípravnom zápase sezóny.

Stretnutie

"Najlepšie je, že každý mohol odohrať 45 minút, pretože nám stále chýba niečo z kondičného aspektu. Videl som dobré veci pri prvých dvoch góloch, využili sme voľný priestor na krídlach. V druhom polčase sme mohli streliť viac gólov. Všetci hráči ukončili zápas bez fyzických problémov, to je dôležité."

Taktická práca

"Veľmi sme pracovali na kondičnom aspekte, teraz sa zameriavame viac na taktiku."

Pedri

"Má veľký talent. Má 17 rokov,  ale pre nás dôležitou akvizíciou do budúcnosti. Trénuje s nami a má zodpovedajúcu kvalitu, aby hral. Uvidíme, koľko dostane minút."

Trincão

"Páčil sa mi jeho postoj, niekedy išiel cez stred, niekedy po krídle. Má schopnosti a musí sa adaptovať na rýchlosť a rytmus cirkulácie lopty. Je to skvelý prestup."

Messi

"Ukázal rovnakú túžbu od prvého dňa. Dobre trénuje, prišiel aj počas voľného dňa. Veľmi dobre vie, že sa musí kondične zlepšiť. Tak ako všetci. Jeho kvalita hovorí samá za seba."

Hra

"Náš štýl môže byť trochu iný od toho, čo ste videli v posledných rokoch, o niečo defenzívnejší. Cieľom je presúvať loptu, jej držanie a hľadanie miesta pre hru medzi líniami za stredovými záložníkmi súpera. Myslím si, že to môžeme dosiahnuť, pretože máme na to adekvátnych záložníkov."

zdroj: marca.com as.com
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-09-12 22:50:19
Jeden gól z hry proti takémuto súperovi je veľmi slabá vizitka. Zápas som ale nepozeral a možno to bol oku lahodiaci výkon s množstvom striel a šancí.
2020-09-12 22:59:32
Už len vyjadrenie, že budeme hrať defenzívnejšie ako doteraz mi dvíha tlak. To si tam bude už len Roberto so Stegenom nahrávať, či sa zapoja všetci do prihrávok dozadu?...