Máme za sebou prvý priateľský zápas v ére Ronalda Koemana. Ten sa skončil víťazstvom 3:1 a išlo o prvé tri body mladíkov v drese Blaugranas. Taktická schéma z ruky holandského trénera sa ešte zlepší, no počas stretnutia sme mohli postrehnúť niektoré aspekty, ktoré sa dostanú do popredia počas pôsobenia Koemana na Camp Nou.

Carles Aleñá

Záložník z Mataró ukázal, že sa vrátil do Barcelony preto, aby tu zostal a nehodlá si hľadať iný klub na ďalšie hosťovanie. Po návrate z Betisu predviedol, že na trávniku sa cíti isto, dokáže tvoriť hru aj príležitosti a má prsty v každej ofenzívnej akcii. Aleñá vie, že ak chce byť dôležitou voľbou pre trénera, musí dať zo seba všetko v tejto sezóne, ktorá môže byť jeho prelomová v metropole Katalánska.

Riqui Puig

21-ročný stredopoliar je bezpochyby jedným z najcennejších odchovancov La Masie. Do zápasu s Gymnàstic naskočil v druhom polčase a v útoku bol veľmi aktívny. Výborne tvoril číselnú prevahu pre spoluhráčov, na trávniku ukázal inteligenciu aj rýchlosť. V 84. minúte sme mohli vidieť ako sám prevzal loptu a potiahol akciu až pred pokutové územie súpera. Súper ho nevedel zastaviť.

Pedri

Každý chcel vidieť novú posilu Barcelony v akcii. 17-ročný rodák z Tenerife patrí medzi najväčšie nádeje Blaugranas. V sobotu bol aktívny, hral s agresívne, nebol konzervatívny a nebál sa urobiť chybu. Je mentálne odolný a to bolo vidieť aj počas zápasu. Po celý čas hľadal svojich spoluhráčov a poradil si ako v ofenzívnych, tak aj defenzívnych akciách.

Trincão

Madridský denník Marca ho označil za najlepšieho hráča druhého polčasu. S tým súhlasí aj katalánsky denník Mundo Deportivo. Trincão odvážne a efektívne dribloval, hral organizovaným spôsobom, bol chytrý na lopte a jeho výkon ukázal vysokú kvalitu. Marca píše, že Portugalčana bolo nemožné ubrániť a tvrdí, že 31 miliónov eur za takého hráča je veľmi nízka cena. Mundo Deportivo očakáva, že mladý Portugalčan bude patriť medzi objavy sezóny v La Lige.

Tridente

Nikto si ani vo sne nepredstavoval, že hráči, ktorí patrili medzi tých, ktorí sú v Barcelone najviac spochybňovaní, sa dostanú na streleckú listinu. O góly sa postarali Dembélé, Griezmann a Coutinho. Poslední dvaja sa presadili z pokutového kopu, ale na ich výkone bolo vidieť jasnú snahu. Griezmann bol skutočne všade, bol aktívny a zanechal pozitívny dojem. Dembélé otvoril výsledok zápasu a práve to sa od neho očakáva. Najlepší z celej trojice bol Coutinho. Brazílčan sa výborne pohyboval po trávniku, bol sebavedomý, neustále sa snažil tvoriť nebezpečné situácie. A práve to sa od neho na Camp Nou očakáva.

zdroj: marca.com mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-09-13 10:26:28
Tak a co ted... Trincao super, Fati super, Demebele fajn... No vsichni 3 hrat nemuzou :D Prijemna starost
2020-09-13 10:41:30
Pozeral som zápas Grezmanana som ani nevidel Dembele rýchly ale lopta ho neposlúcha.Coutino za 45 minút jednu prienikovu prihrávku ostatné na istotu