Ronald Koeman včera ráno zorganizoval ľahký tréning aj napriek tomu, že večer na mužstvo čakal zápas s Gymnàstic. Tréner následne zverejnil nomináciu, na ktorej chýbal Luis Suarez či Arturo Vidal. Tréner s týmito hráčmi nepočíta vo svojich plánoch a môžu si pohľadať nový klub. Kým Čiľan tak robí, katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že Luis Suarez si snaží vynútiť svoje miesto v tíme aj v tomto ročníku.

Koeman už pred niekoľkými týždňami Suarezovi povedal, že s ním nepočíta a má si pohľadať nového zamestnávateľa. Dalo sa teda očakávať, že tréner ho nepovolá hneď na prvý prípravný zápas v predsezóne. Uruguajčan má stále platnú zmluvu do júna 2021 a v prípade, ak v tejto sezóne odohrá aspoň 60% zápasov, zmluva mu bude predĺžená o jeden ďalší rok. O útočníka má veľký záujem ako Juventus, tak aj Atlético Madrid. Taliani sú v každom prípade veľmi netrpezliví, pretože transfer by chceli uzavrieť čo najskôr, no Suarez stále nezískal talianske občianstvo, ktoré je podmienkou transferu. Osoby z okolia hráča však tvrdia, že pre Suareza nemusí byť prioritou práve odchod do Talianska. Médiá v tomto smere informujú, že Suarez plánuje skôr zostať na Camp Nou, než sa sťahovať do iného klubu.

Mundo Deportivo sa skontaktoval so svojimi zdrojmi z prostredia katalánskeho klubu, ktoré uviedli, že klub je presvedčený, že Suarez sa pokúsi vynútiť si zotrvanie v mužstve. Suarez komplikuje rokovania o prestupe s inými klubmi a nechce rozviazať zmluvu s Blaugranas. Je si pritom vedomý toho, že Koeman s ním v mužstve nepočíta a klub ho nechce nechať v kádri, pretože poberá privysoký plat na to, aby zohrával druhoradú úlohu.

Denník zároveň dodáva, že Suarez vykresľuje celú záležitosť inak - jeho verzia tvrdí, že má snahu rozviazať kontrakt s Barcelonou. Žiada však, aby mu bol vyplatená mzda za túto sezónu a aby mu klub umožnil odísť zadarmo. Juventus a Atlético zatiaľ čakajú.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

11 komentáre
tunno Premium
2020-09-13 11:35:19
Bohuzial to vyzera, ze by sa nam celkom zisiel ??
2020-09-13 11:36:05
Koeman musí být neustupnej!