Barcelona počas víkendu porazila Gymnàstic de Tarragona 3:1. Hral sa prvý prípravný zápas v tejto predsezóny a bol to zároveň prvý zápas Blaugranas pod vedením Ronalda Koemana.

Hoci nešlo o brilantný výkon Barcelony v žiadnom ohľade, na hre Kataláncov sme mohli badať aj niekoľko pozitívnych aspektov a je možné vyvodiť aj niekoľko záverov.

4-2-3-1

Jednou z otázok pred novou sezónou bolo, ako mužstvo Ronalda Koemana bude rozostavené, keďže Katalánci používajú charakteristickú formáciu 4-3-3. Ernesto Valverde a Quique Setién sa od tejto formácie začali miestami odchyľovať a Holanďan bude iné rozostavenie používať ešte častejšie. V jeho prípade sa preferuje rozostavenie 4-2-3-1 s použitím dvojitého pivota a dôležitú úlohu v jeho hre zohrávajú krídla.

Koeman teda dáva prednosť tomu, aby jeho mužstvo hralo do šírky a to znamená, že dôležitú úlohu v tíme bude mať Ousmane Dembélé, ktorý sa zotavil po ťažkom zranení a do hry sa vrátil po desiatich mesiacoch. Hneď pritom skóroval, čo je taktiež veľmi pozitívne. Veľmi dobrý výkon v druhom polčase ukázal Francisco Trincão, ktorý bol v druhej časti zápasu najlepším hráčom na trávniku. Obaja hráči názorne predviedli, že môžu byť v systéme Koemana mimoriadne dôležití.

4 pivoti

Defenzívny post v strede poľa mali miestami na starosti až štyria hráči. Veľmi dobre sa darilo Carlesovi Aleñovi, no Frenkie de Jong bol naopak len priemerný.

Koeman na druhej strane veľmi rád zaťažuje obranu súpera tým, že do ofenzívy sa vydá viacero hráčov jeho mužstva vrátane krajných obrancov. Sergi Roberto, Jordi Alba a Nelson Semedo sa tejto úlohy v sobotu zhostili na výbornú.

Čo sa týka Messiho, kapitán Barcelony začal zápas na pravej strane, ale mal možnosť slobodného pohybu a tak si zbiehal do stredu poľa, kde si hľadal loptu. Pedri si na Messiho pozíciu dával pozor a ak si Argentínec zbehol do stredu poľa, mladík výborne využíval priestor na pravom krídle. Coutinho sa na trávnik dostal v druhom dejstve a zahral veľmi dobre, pripísal si aj gól z pokutového kopu.

Problémy na hrote

Ako Griezmann, tak Braithwaite nezahrali úplne dobre. Madridský denník Marca tvrdí, že Francúzovi sa nedarilo nachádzať medzery v obrane súpera a hoci Dán bol kreatívnejší, nedokázal premieňať šance. Zápas poukázal na to, že Katalánci potrebujú kúpiť klasického hrotového útočníka.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-09-14 10:37:31
Griezmanna nam bol cert dlzny a este navyse za taky balik ....
2020-09-14 10:46:45
Nech uz si to svoje 4-3-3 strcia do prdele. 4 roky na to uz nemame kader a stale to hrame ako obohratu pesnicku.