Katalánsky denník Sport informuje, že v súčasnom vedení FC Barcelona sa objavila osoba, ktorá má záujem kandidovať v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. Je ním Xavi Vilajoana.

Vilajoana je v súčasnosti zodpovedný za Barcelonu B, ženský tím, juvenil a mládežnícky futbal. V minulosti hrával za rezervu klubu, neskôr prešiel na halový futbal, kde sa dostal dokonca do prvého tímu. Sport píše, že Vilajoana zvažuje štart vo voľbách už veľmi dlho, dokonca ešte predtým, ako kandidatúru ohlásil Emili Rousaud, ktorý mal byť kandidátom súčasného vedenia.

Vilajoana by však nechcel pokračovať v práci súčasného vedenia. Pokiaľ bude kandidovať, urobí tak na vlastnú päsť, začne od nuly a odstrihne sa od súčasných kolegov. Pokiaľ bude potrebné, na kampaň minie aj vlastné financie. V uplynulých rokoch to vo vedení nebolo potrebné, pretože klub od roku 2010 nahromadil zisk vo výške 200 miliónov eur, vďaka čomu je schopný pokryť stratu vo výške 90 miliónov eur z uplynulej sezóny.

Sport informuje, že na to, aby Vilajoana mohol kandidovať vo voľbách, musí rezignovať. V takom prípade by vo vedení zostalo len 13 členov a štatút hovorí o tom, že ich musí byť 14. Situácie je komplikovaná a Vilajoana už o tejto téme hovoril aj s prezidentom Bartomeuom. Ak sa nakoniec rozhodne kandidovať, počet kandidátov na prezidenta v budúcoročných voľbách narastie už na 10.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.