Miralem Pjanić je hráčom FC Barcelona a má už po podpise zmluvy a prezentácii, počas ktorej absolvoval aj tlačovú konferenciu. Jej prepis vám ponúkame nižšie.

Pjanić

"Je pre mňa veľkou cťou, že som tu, pre moju rodinu rovnako."

"Odchod z Juventusu je veľmi ťažký, pretože je to mužstvo, ktoré mi pomohlo v rozvoji, ale hráč potrebuje nové výzvy. V minulosti som mal viacero kontaktov s Barcelonou. Teraz mi umožnili zrealizovať môj sen."

"Hrať v Barcelone je splnenie sna. Byť súčasťou klubu je niečo mimoriadne. Dnes som v najlepšom klube na svete. Keď som vošiel do šatne, videl som históriu tohto mužstva a to, na čo ašpiruje. Dúfam, že pomôžem spoluhráčom mojimi skúsenosťami a hrou. Moji spoluhráči sa na mňa budú môcť spoľahnúť a ja sa adaptujem na hru v Barcelone."

"Sú aj také večery, ako napríklad ten s Bayernom, kedy sa pokazí úplne všetko. Aj ja som utrpel veľké prehry. Bez pochýb ide o tvrdý úder a niečo, čomu je ťažké sa prispôsobiť. Veci sa menia a som pripravený prevziať zodpovednosť."

"Veľmi dobre si pamätám gól, ktorý som strelil Realu Madrid, keď som bol hráčom Lyonu. Spomínam na to s veľkými sympatiami. Teraz sa sústredím na hru v Barcelone, ale mám veľký rešpekt voči Realu, podobne ako voči Atléticu. Budú pre nás ťažkými súpermi."

"Messi tu napísal úžasnú históriu. Je veľkým majstrom, víťazom. Má tu svoj domov a viem si ho predstaviť len v Barcelone. Všetci sú šťastní, že Messi zostal. Je najlepším hráčom v histórii a je mimoriadne šťastie, že sa na neho môžeme spoľahnúť."

"Absencia na tréningoch s mužstvom pre mňa nie je dobrá, ale vieme, že ide o mimoriadnu situáciu a je potrebné to akceptovať. Udržiavam si primeranú fyzickú pripravenosť, dobre trénujem sám. Možnože v sobotu odohrám niekoľko minút, ale to závisí od Koemana. Chcem sa rýchlo adaptovať a preto sa učím jazyk."

"Obliecť si tento dres bol môj sen už odmalička. Až doteraz sa mi to javilo ako nereálne."

"Na tému Suareza viem len toľko, že je úžasným strelcom a veľa tu dosiahol. Neviem, čo chce urobiť. Ak bude chcieť radu, môžem mu ju dať, ale nemyslím si, aby ju potreboval."

"Potrebujem čas, aby som sa prispôsobil. Chcem spoznať mojich spoluhráčov a mužstvo. Viem, že Barcelona má jasnú filozofiu a adaptujem sa na ňu najrýchlejšie ako to pôde, tak ako som to urobil aj v Serie A. Vysnený stred poľa tvorili Busquets, Xavi a Iniesta. Zopakovať to bude veľmi ťažké."

"Najdôležitejšou vecou tejto výzvy je vyhrávanie trofejí a potešiť fanúšikov prostredníctvom našej hry. Barcelona je viac ako klub, ale vyhrávanie titulov je najdôležitejšie. Máme skvelý tím a môžeme vyhrať každú trofej. Sú tu mladí hráči aj tí skúsenejší a táto kombinácia môže byť veľmi dobrá."

Pjanić o Koemanovi

"Hovoril som s ním dva či trikrát. Musíme počkať až sa pripojím k tímu a potom uvidíme, ako bude chcieť hrať a ako bude chcieť využiť mňa. Sezóna je dlhá a všetci budeme mať príležitosť hrať. Môžem hrávať na každej pozícii v strede poľa a dám zo seba všetko."

zdroj: youtube.com
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-09-15 15:16:42
Kamaráde més Que un club neplatí od dob co je tu Barto