Marc Duch a Ricard Faura, hovorcovia organizátorov návrhu za vyslovenie nedôvery súčasnému vedeniu FC Barcelona, zhrnuli udalosti posledných dní na tlačovej konferencii.

"Ďakujeme všetkým názorovým skupinám a trom kandidátom na prezidenta. Toto je historický výsledok. Ďakujeme aj socios, ktorí zahlasovali a dobrovoľníkom, ktorí to umožnili. Barcelona je živá, ak by sme v tomto období hrali aj nejaký zápas, podpisov by bolo ešte viac. Ďakujeme klubu za spoluprácu. Nie je na čo čakať, podpisy sme spočítali veľmi rýchlo. To poukazuje na demokratickú a pluralistickú povahu klubu a to chceme."

"Nemyslím si, že Bartomeu odstúpi, hoci by som chcel, aby to urobil. Je to nevyhnutné. Nielen kvôli hanbe či strachu z prepustenia po hlasovaní, ale taktiež preto, že rezignovať mal už oveľa skôr. Nemôže riadiť klub. Ak teraz odstúpi, lepšie neskôr ako nikdy, hoci sa mi to zdá málo, ak sa rozhodne odstúpiť len preto, aby sa vyhol zahanbeniu."

"Messi je mimo diania, nemyslím si, aby sledoval celý tento proces. Bartomeu a jeho vedenie nebude schopné zabezpečiť, aby Messi zostal dlhšie. Chceme ho udržať a k tomu je potrebné nové vedenie, a čím skôr, tým lepšie."

"Je to po prvýkrát, kedy spolupracovalo viacero skupín a výsledok je veľmi dobrý. Je to zmena trendu, ktorý sme predtým mohli vidieť v radoch barcelonismo, s mnohými skupinami a osobnosťami. Teraz máme šancu, vidieť to na našom spoločnom úsilí zorganizovať referendum."

"Určite sa budeme usilovať o referendum. Po ohlase zo strany socios je zrejmé, že hlasovanie neprehráme."

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

2 komentáre
2020-09-19 12:02:03
Ja sa ale pýtam, prečo to museli nechať zájsť až tak ďaleko, keďže klub mal problémy už dlhší čas a Bartomeu neplnil svoje verejné sľuby a miesto toho si v klube iba hromadil moc. Teraz má klub také problémy, že potrvá niekoľko rokov, kým sa to napraví.
2020-09-21 12:17:47
Bodaj by prášil svorne aj s Koemanom.