Josep Maria Bartomeu, prezident FC Barcelona, poskytol rozhovor pre TV3 pred dnešným zápasom Barcelony s Elche. Vyjadril sa aj k najkontroverznejším témam posledného obdobia.

Mužstvo

"Tím je na tom veľmi dobre, nie je to typická predsezóna. Súčasné mužstvo má iný štýl, je vidieť, čo chce Koeman v tejto sezóne. Hráči majú veľmi ambície."

Návrh na hlasovanie o vyslovení nedôvery

"20 000 podpisov je veľa. Všetkých nás to prekvapilo. Je to demokratický proces a teraz musíme zostaviť komisiu a všetky podpisy overiť. My budeme aj naďalej pracovať pre klub, nezvoľníme."

Prestupy

"Do konca prestupového obdobia zostáva ešte niekoľko dní a pracujeme na vybudovaní najlepšieho kádra. V súčasnosti nikto neplánuje rezignovať, musíme naďalej pracovať. Nikto ma nežiadal o rezignáciu. Teraz by sme nemali špekulovať."

Konflikt s Messim

"Ako prezident sa nedostanem do žiadneho konfliktu s Messim. On prehovorí na ihrisku. Je to samostatná téma, bolo povedané všetko, čo malo byť povedané. Messi je najlepší v histórii a chceme, aby s nami zostal. Nebudem sa s ním hádať. Musíme podporovať mužstvo a pogratulovať si, že Messi zostal s nami. Teší sa na prácu s Koemanom. Dôležité je, že hrá u nás, vo svojom dome. Chceme, aby tu zakončil kariéru a túžime s ním vybudovať nový projekt."

Finančný stav

"Máme dostatok peňazí, ale predtým, než niekoho kúpime, musíme predávať. Hľadáme nový klub pre niektorých hráčov. Suarez? Je našim hráčom, jedným z najdôležitejších a má platnú zmluvu."

Spor so Setiénom

"Setiénovi sme povedali v správny moment, že s ním už nepočítame. Nedospeli sme k dohode vo veci rozviazania jeho zmluvy a o celej záležitosti bude musieť rozhodnúť sudca. Stáva sa to v mnohých firmách. Sme vďační Setiénovi, že nám pomohol, keď prišiel do klubu."

Puig

"Správy o Puigovi sú prehnané. Koeman o tom bude hovoriť po zápase. Hovoríme o väčšom či menšom počte minút a nie o tom, či tréner s ním počíta alebo nie. Koeman vyberie najvhodnejších hráčov, vedenie mu úplne dôveruje a jeho rozhodnutia budú rešpektované."

Koronavírus

"Pandémia zapríčinila, že naše príjmy boli veľmi malé, musíme sa prispôsobiť situácii a znížiť mzdy. V súčasnosti nie je miesto pre nových hráčov. Výdavky na mzdy sú na hranici finančného fair play."

Zlé riadenie klubu

"Nezameriavame sa na to, čo je zlé, ale na budúcnosť."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

20 komentáre
2020-09-19 20:11:49
Potkan... Ten chlap nemá chrbtovú kosť...
2020-09-19 20:12:43
?