FC Barcelona vo včerajšom zápase porazila Elche 1:0 zásluhou gólu Antoine Griezmanna. Gamper Cup tak zostal doma. Oficiálny web katalánskeho klub sumarizoval včerajšie stretnutie v piatich najpodstatnejších aspektoch.

Predsezóna na jednotku

Barcelona v tejto nezvyčajnej predsezónnej príprave odohrala 3 zápasy a vo všetkých prípadoch sa jej podarilo získať plný počet bodov. V prvom stretnutí porazila Gymnàstic de Tarragona 3:1, v nasledujúcom zápase Gironu rovnakým výsledkom a včera triumfovala aj nad Elche. Tri víťazstvá z troch zápasov!

Debut Pjanića

Mirelem Pjanić odohral prvé minúty v drese nového zamestnávateľa. Bosniak sa dostal na trávnik na poslednú pol hodinu zápasu a v strede poľa vytvoriť dvojičku s Frenkiem de Jongom. Jeho výkon poukázal, že z jeho strany môžeme očakávať veľa dobrého. Pedri, Trincão a Ansu taktiež debutovali v Gamper Cupe a až na Ansu Fatiho, všetci ostatní si po prvýkrát zahrali aj na Camp Nou.

Ansu je späť

Ansu Fati absentoval v prvých dvoch predsezónnych zápasoch z dôvodu menšieho zranenia, ale vo včerajšom stretnutí na trávniku nechýbal a predviedol veľmi dobrý výkon. Na ihrisku strávil približne hodinu a neskôr ho nahradil Dembélé. Mladík ukázal svoje prednosti, ničil súpera skvelým driblingom a vytváral šancu pre seba aj pre spoluhráčov.

Dvojgóloví strelci

Jediný gól v zápase s Elche strelil Antoine Griezmann, ktorý v predsezóne zaznamenal dvojicu presných zásahov. Po dva góly na konte majú aj Philippe Coutinho a Leo Messi. Gól strelil aj Ousmane Dembélé.

24 hráčov

Ronald Koeman testoval svoje obľúbené rozostavenie 4-2-3-1 a v troch zápasoch využil dovedna 24 hráčov. Možnosť odohrať nejaké tie minúty dostali: Neto, Iñaki Peña, Sergi Roberto, Semedo, Piqué, Lenglet, Araujo, Cuenca, Jordi Alba, Junior Firpo, Sergio Busquets, De Jong, Pjanić, Aleñá, Riqui Puig, Coutinho, Pedri, Trincão, Dembélé, Leo Messi, Ansu Fati, Konrad, Griezmann a Braithwaite.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-09-20 09:14:24
To je vážně skvělé jak se nám daŕí ! ? Hráli jsme s týmem ze třetí ligy a s dvěma týmy které se plácají mezi první a druhou ligou .... s průměrem 2,5 gólu na zápas ! Bravo ? Hrál Pjanič a dalších 23 hráčů - taky skvělý postřeh z přípravy! Tenhle článek psal snad Barto !
2020-09-20 09:20:29
Je tady vidět určitý posun v tom, že místo dvou ofenzivních hráčů máme 4 ! To je 100% nárůst oproti Valvemu a Setienovi ..... Ale pořád to není 5 jak to bylo za Pepka nebo Lucha ...... Rád bych viděl hrát tvořivého Puiga na místo druhého DM .... tím bychom udrželi balon na soupeřivě polovině daleko více a celý tým by nemusel tolik bránit - ostatně to je to co nám nejde ....