Katalánsky denník Sport informuje, že Ronald Koeman má jasné zámery s Ousmanem Dembélém. Tréner Barcelony chce dostať krídelníka do formy, pretože je názoru, že Barcelone môže dať veľa dobrého. Cieľom je zároveň zabrániť tomu, aby sa Francúz opätovne zranil a vniesť do jeho formy väčšiu vyrovnanosť.

Dembélé je druhým najdrahším prestupom v histórii FC Barcelona. Francúz sa však doteraz nedokázal stať kľúčovým hráčom Blaugranas, pretože počas predchádzajúcich troch rokov ho prenasledovali zranenia a nedokázal chytiť zápasový rytmus ani sa dostať do optimálnej formy. Ronald Koeman v každom prípade verí, že sa mu podarí pomôcť krídelníkovi a ten bude napokon úspešný na Camp Nou.

Holandský tréner pozorne sleduje Dembélého. Najdôležitejšie je to, aby sa Francúzovi vyhýbali zranenia. Na dosiahnutie tohto cieľa má hráč pripravený špeciálny tréningový plán, ktorý má spolu so správnou výživou priniesť očakávané výsledky. Všimnúť sme si to mohli počas prestávky v zápase Gamperovho pohára. Francúz ako jediný vykonával špeciálne cvičenia pod dohľadom Alberta Roku a Daniho Benita. Krídelník trénuje podobným spôsobom ako počas každodenných tréningov prvého tímu.

V Barcelone stále panuje optimizmus a viera v Dembélého. Koeman má záujem nasadzovať Francúza v základnej zostave, zároveň od neho vyžaduje veľmi veľa a dbá na to, aby sa mladík správal profesionálne aj mimo trávnik. Ak chce Barcelona dosiahnuť stanovené športové ciele v tejto sezóne, je nevyhnuté, aby Dembélé podával na ihrisku veľmi dobré a vyrovnané výkony.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-09-21 10:46:27
Doufejme, že se to podaří. Třeba bude patřit k nejlepším v Barce. Snad mu zdraví vydrží a nebude se přerušovat sezona kvůli covidu.
daVinci Premium
2020-09-21 10:47:06
Viete si predstaviť základ s Dembom, Messim, Coutim a Grizzym ? Ja moc nie, ale prial by som si aby im to išlo. A ešte keď tam máme vychadzajucu hviezdičku Ansu Fatiho a Tricaova hra tiež nie je na zahodenie. Fakt som zvedavý ako to bude skladať ďalej. Teším sa na novú sezónu. Mrzí ma Puig ale neostáva nám nič iné iba veriť že Koeman vie čo robí.

Força Barça.