Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Atlético Madrid sa dohodlo na prestupe s Luisom Suarezom. Informácie potvrdila aj katalánska rozhlasová stanica Cadena SER.

Denník poznamenal, že operácia ešte nie je na 100% istá, ale k definitívnej dohode je veľmi blízko. Klub už hovoril s útočníkom, ale ten sa musí dohodnúť s Barcelonou na podmienkach odchodu. Gerard Romero k záležitosti doplnil, že ak sa Uruguajčan vzdá časti svojej mzdy, Barcelona mu umožní odísť zadarmo. Suareza medzičasom kontaktovali Miguel Ángel Marin aj Diego Simeone. Obaja predstavitelia Los Colchoneros ho ubezpečili, že ho chcú mať v mužstve.

Médiá už skôr písali o tom, že Barcelona je ochotná počas jednej sezóny dorovnať plat hráča na úroveň, akú poberal na Camp Nou. Pre Kataláncov by to napriek tomu znamenalo úsporu niekoľkých miliónov eur. Suarez sa na druhej strane domáha celej výplaty v Barcelone a okrem toho by mu na účet prišiel aj plat z nového klubu. Barcelona takúto možnosť vylúčila.

Mundo Deportivo okrem toho informoval, že Atlético prv musí predať Diega Costu, ktorý zarába približne 8 miliónov eur. Inak si nebude môcť dovoliť podpísať Uruguajčana. Aj napriek všetkému ide o prvé medializované informácie o aktuálnej situácii Suareza za posledné dni, čo znamená, že Barcelona sa skutočne snaží predať útočníka.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

18 komentáre
2020-09-21 13:26:01
Už tam mal byť
2020-09-21 13:28:48
Neviem si ho tam predstaviť. Nebude podľa mňa zvládať behať hore-dole.