Katalánsky denník Sport pripomína, že do konca prestupového obdobia zostávajú 2 týždne a Barcelona stále nepodpísala sľubované posily. Ronald Koeman má v pláne príchod štyroch nových hráčov.

Od začiatku prestupového obdobia bolo zrejmé, že Barcelona sa musí zbaviť niekoľkých hráčov, by mohla podpísať iných hráčov na ich miesto a omladiť káder. S klubom sa už rozlúčil Ivan Rakitić a Arturo Vidal. Nasledovať by mali Nélson Semedo a pravdepodobne aj Luis Suarez. Z finančného pohľadu sa najviac vyplatí odchod Semeda, ktorý do klubovej pokladnice prinesie približne 35 miliónov eur.

Barcelona musí v prvom rade nájsť náhradu za Semeda, pretože v kádri zostane už len Sergi Roberto, keďže Moussa Wagué odišiel na ročne hosťovanie do PAOK Solún. Vysnenou náhradou je Sergiño Dest z Ajaxu. Zrealizovať jeho kúpu nebude jednoduché, pretože jeho hodnota je približne 25 miliónov eur a hráč vedie pokročilé rokovania s Bayernom Mníchov. Barcelona má okrem neho záujem o Emersona z Betisu Sevilla.

Ďalšou pozíciou vyžadujúcou posilnenie je stred obrany. Najvážnejším kandidátom v tomto ohľade je Éric García z Manchestru City. Dohoda je takmer dosiahnutá, no ani jedna zo strán sa neponáhľa. Koeman má v súčasnosti k dispozícii až piatich stopérov - Piqué, Lenglet, Araujo, Umtiti a Todibo. Klub chce predať posledných dvoch menovaných, aby García mohol prísť na Camp Nou.

Koeman má zároveň veľký záujem podpísať Georginia Wijnalduma, ale Jürgen Klopp nakoniec presvedčil Holanďana, aby zostal v Liverpoole. Tréner Barcelony sa v každom prípade môže spoľahnúť na dostatok hráčov v strede poľa Blaugranas: De Jong, Busquets, Pjanić, Aleñá a Puig. Dvaja poslední menovaní boli informovaní o tom, že veľa minút v tejto sezóne nedostanú. Bez toho, aby ktokoľvek z týchto hráčov odišiel, je príchod iného záložníka veľmi nepravdepodobný.

A nakoniec tu máme potrebu posilniť stred útoku. Práce na kúpe hrotového útočníka prebiehajú už dlhé mesiace, ale bez úspešného konca. Najväčším kandidátom je Lautaro Martínez, ale problémom je jeho cena na úrovni 100 miliónov eur. Inou alternatívou je Memphis Depay z Lyonu, ktorý by stál 25 miliónov eur. V prvom rade je však potrebné najprv predať Suareza.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

6 komentáre
2020-09-22 15:57:57
Tréner Barcelony sa v každom prípade môže spoľahnúť na dostatok hráčov v strede poľa Blaugranas: De Jong, Busquets, Pjanić, Aleñá a Puig. Dvaja poslední menovaní boli informovaní o tom, že veľa minút v tejto sezóne nedostanú.
Toto je zlý vtip !!! Pjanic a Busquets by mali byt na konci toho zoznamu.
2020-09-22 17:02:30
Už ať jsou volby :-), přestávám Koemanovi věřit, a ač jsem na zacatku si rikal jo dobře nebudu soudit předem tak teď si rikam že něco na Fontovém vyhlášení že “Koeman skončí jakmile nastoupí do pozice”..... je jen dobře asi