Joan Gaspart, bývalý prezident FC Barcelona, sa v programe 'El 10 del Barça' zostal Josepa Mariu Bartomeua a vyhlásil, že neverí v úspech hlasovania o vyslovení nedôvery.

"Bartomeu si nezaslúžil, aby ho vyhodili. Osobne si myslím, že napriek množstvu vyzbieraných hlasov sa nepodarí zorganizovať úspešné hlasovanie o vyslovenie nedôvery. Som si istý, že spomedzi tých 100 000 socios, ktorí nepodporili túto iniciatívu, mnohí zahlasujú v prospech prezidenta."

"Pokiaľ sa hlasovanie ukáže ako neúspešné, je potrebné si položiť otázku: 'Na čo to všetko bolo dobré?' Ak začneme ligu s niekoľkými víťazstvami, situácia sa znormalizuje. Samozrejme, že 2:8 s Bayernom nás zabolelo, ale nezničí to históriu Barcelony ani najlepšieho hráča na svete. 0:11 s Realom na Bernabeu taktiež nezapríčinilo, že sme sa rozlúčili s prezidentom."

"Výsledok by nemal mať vplyv a rozhodovať o tom, čo by sme mali robiť. Rovnako ako najlepší hráč na svete, ktorého všetci milujeme a obdivujeme, nemôže rozhodovať za nás, čo urobiť. Klub je priveľmi dôležitý. Jeho majiteľmi je 150 000 socios a nie 20 000, ktorí prostredníctvom demokracie donútili zvyšok zahlasovať v referende. Uvidíme, čo sa stane. Pokiaľ sa ukáže, že táto iniciatíva sa neskončí úspešne, vtedy si je potrebné položiť otázku, čo nás k tomu viedlo - v priebehu trvania ligovej sezóny, počas ktorej sa chceme vrátiť na víťaznú cestu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-09-22 16:19:36
Úplne hlúposti. Bartomeu mal už dávno odísť. Je to suverénne najhorší prezident tohto klubu. Neviem si ani spomenúť na nič prospešné čo robil pre dobro tohto klubu... Po jeho konci zostane v klube taký bordel flow hádam v novodobej histórii klubu ešte nebol.
2020-09-22 16:53:19
ten musí byť v biznise