Madridský denník AS informuje, že rehabilitácia v prípade Marc-André ter Stegena neprebieha tak ako Barcelona predpokladala a jeho návrat na trávniky sa oneskorí.

Od operácie pravého kolena v prípade Ter Stegena uplynulo už 5 týždňov a v súčasnosti je možné skonštatovať, že rehabilitácia neprebieha podľa predpokladov, pretože v prípade nemeckého gólmana sa objavili komplikácie v podobe zápalu, čo posunie termín návratu na trávniku. Prvotne sa očakávalo, že MAtS bude po operácii pauzovať približne 2,5 mesiaca a zdalo sa, že reálny je návrat približne v polovici októbra a zápas s Realom Madrid, ktorý je naplánovaný na 25. októbra, by mal stihnúť. V súčasnosti je zrejmé, že je to veľmi nereálne.

Ter Stegen absolvoval niekoľko rehabilitácii s fyzioterapeutom Xavim Lindom a následne mu koleno opuchlo. Kvôli týmto problém musel brankár dlhšie pauzovať medzi jednotlivými rehabilitáciami, čo značne oneskorí jeho návrat k plnej fyzickej pripravenosti. Tento proces sa však v žiadnom prípade nedá obísť či urýchliť. Operácie tohto typu sú veľmi zradné a žiadne skratky neexistujú.

AS píše, že v súčasnosti je reálnejší návrat Ter Stegena niekedy v polovici novembra. Ak sa tak stane, Nemec by mal v La Lige vynechať až 6 zápasov - Villarreal, Celta, Sevilla, Getafe, Real Madrid a Alavés a následne 3 zápasy v Lige Majstrov. Počas tohto obdobia sa Ronald Koeman bude musieť spoľahnúť na Neta, ktorý v uplynulej sezóne chytal veľmi zriedkavo, pretože Barcelona vypadla už vo štvrťfinále Copa del Rey a v semifinále Španielskeho superpohára. V iných súťažiach Brazílčan nenastupoval.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-09-24 09:35:41
Zas naši lekári ? Dembele, Umtiti, ... , Veď my stále máme viac zranených ako iné kluby ! Medicínske oddelenie MÍNUS !