Luis Suarez sa lúči s Barcelonou. Dnes absolvoval rozlúčkovú tlačovú konferenciu, na ktorej Barcelone poďakoval, že mu dala šancu.

"Je to pre mňa veľmi ťažké. Predovšetkým ďakujem klubu, ktorý mi veril po tom, ako som urobil chybu. Vždy budem vďačný za to, ako sa ku mne zachoval. Všetci vedia, akú úsilie som vniesol do mojej hry. Lúčim sa s mnohými priateľmi. Som človek a mám city. Ďakujem rodine, ktorá to so mnou vydržala a žila so mnou. V dobrých aj zlých chvíľach. Budem spomínať na to, čo je pekné. Na moje deti ako sa prizerali, keď som vyhrával tituly a strieľal góly, ako hrám po boku najlepšieho hráča v histórii. Vlastne to si vezmem so sebou. Ďakujem fanúšikom za ich lásku, za to, že si ma vážili, nikdy im to nezabudnem. Taktiež ďakujem aj trénerskému štábu. Vždy budem culé bez ohľadu na to, kde sa ocitnem."

"Ďakujem médiám za to, ako sa ku mne správali. Splnil som si sen hrať za Barcelonu. Nevedel som si predstaviť, aby som sa dokázal dostať až sem. Je to niečo, čo si neviete naplánovať. V Barcelone je potrebné vždy zo seba dať 100% a nikdy neviete, ako dlho vydržíte. Som veľmi spokojný s tými šiestimi veľkolepými rokmi."

"Zažil som veľa vecí, ktoré si zapamätám. Výhry, trofeje, ale aj zlé momenty, ktoré tiež zostanú so mnou. Viac sa však budem sústrediť na tituly Španielska, Ligy Majstrov, hru so skvelými hráčmi, ktorých som predtým videl na PlayStation. Každý hráč sa lúči svojim spôsobom. Musím si túto chvíľu užiť. Moji spoluhráči a rodina sú tu, čo je pekné."

"Som hrdý na tých 6 rokov. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí so mnou súhlasia alebo nie. Vždy budem Barcelone vďačný za tieto nezabudnuteľné momenty."

"Posledný mesiac bol šialený, bolo povedané množstvo vecí, ktoré neboli pravdivé. Vyskytli sa úniky informácií, čo nás pobúrilo, ale snažíme sa držať stranou od špekulácií. Všetci poznajú môj vzťah s Leom. Keď som sem prišiel, varovali ma a nakoniec sa ukázalo, že on po všetky tie roky bol schopný hrať po boku útočníka. Snažili sme sa dať zo seba všetko a hrať spolu. Som hrdý na to všetko."

"Cítim sa silný, aby som naďalej súperil v La Lige. V uplynulej sezóne som sa zranil, ale budem hrať naďalej. Všetci vedia, kam odchádzam. Budem naďalej bojovať."

"Niekedy aj napriek platnej zmluve, ako hráč, tak aj klub potrebujú zmenu. V tomto prípade so mnou tréner nepočítal. Odchádzam s vedomím, že som túto príležitosť využil a stal som sa tretím najlepším strelcom klubu. Zanechávam po sebe spomienky, dobré aj zlé chvíle. Aj tie zlé, pretože je potrebné byť sebakritickým."

"Keď mi bolo povedané, že Koeman so mnou nepočíta, už som o tom vedel, pretože mi to bolo povedané skôr. Chápem to. Požiadal som o rešpekt a o možnosť ďalších tréningov až do momentu vyriešenia situácie. Tréner s tým nemal problém a pred niekoľkými dňami sme dospeli k riešeniu."

"Barcelona ma sprístupnila na prestupovom trhu a objavilo sa množstvo ponúk. Chcel som však odísť do mužstva, kde by som mohol súperiť na najvyššej úrovni."

"Nečakal som rozlúčkový zápas. Čeliť spoluhráčom bude čudné. V budúcnosti sa každý pokúsi urobiť to, čo najlepšie, pre svoje mužstvo."

"Všetko sa mení s každou ďalšou sezónou, prichádzajú mladí, ktorí pomôžu. Teraz bude v Barcelone viac rotácie. Myslím si, že táto sezóna bude v jej podaní veľmi dobrá. Dúfam, že mladí využijú svoju šancu."

"Musíme byť sebakritickí po prehrách v Lige Majstrov. Treba sa poučiť z chýb, nestalo sa nám to raz či dvakrát. Čo by som si mohol vyčítať? Viac, než výčitky, viem, kedy som mohol prijať lepšie rozhodnutie, aby som pomohol mužstvu. Odchádzam však hrdý."

"Keď hráč chce odísť, je potrebné to akceptovať. To isté platí v situáciách, keď vám klub oznámi, že s vami už nepočíta. Je to ťažké, pretože tu máte rodinu, priateľov, ale tak to už býva."

"Hovoril som so Simeonem, Antoine mi o Atléticu taktiež niečo povedal. Prichádzam tam s radosťou a túžbou. Je to mužstvo, ktoré môže zabojovať o titul, hoci v minulej sezóne to tak nebolo. Chcem mu pomôcť v rozvoji."

"Nedostal som žiadnu správu zo San Lorenza. Čo mi radil Leo? Poznáme sa dobre, on vie, čo si myslím a ja viem, čo si myslí on. Nemusíme si dávať rady."

"Nebudem nikoho kritizovať. Chcem odísť ako veľký hráč FC Barcelona vzhľadom na to, čo som urobil pre klub a čo som dosiahol."

"Nie som izolovaný od mediálnych správ. Už predtým sa hovorilo o tom, kto môže odísť z klubu. Neskôr mi to Koeman oznámil po telefóne."

"Navždy budem socios vďačný za to, ako sa ku mne správali. Viem, že mnohí sú smutní zo spôsobu, akým odchádzam a ako sa so mnou lúčia. Ja si však budem pamätať tých 6 rokov. Pokúsim sa vziať si to, čo je najlepšie, hoci si samozrejme zapamätám aj Ligu Majstrov."

zdroj: youtube.com
foto: twitter

Diskusia

18 komentáre
2020-09-24 13:13:13
Ďakujeme za všetko Luisito !! Nebudem klamať, vybehla mi aj slza. Nikto mu nezoberie čo dosiahol za tento klub a bude ťažké nájsť za neho náhradu ! Visca el Barca !!!
2020-09-24 13:14:03
Ďakujeme ti za tie krásne goly ktoré nám robili radosť, veľa šťastia a zdravia prajem ....