"Messi si vďaka svojej kvalite nájde miesto v evolúcii mužstva," týmito slovami Koeman opísal spôsob, akým Argentínec zapadne do jeho plánov. Len málokto čakal, že Argentínec neskôr oznámi svoj zámer odísť z klubu. Nakoniec zostal na Camp Nou a madridský denník AS sa pýta, aká bude jeho úloha v mužstve.

Messi sa nenachádzal v počiatočných plánoch Ronalda Koemana, pretože sa zdalo, že odíde z klubu. Tréner sa v každom prípade veľmi rýchlo prispôsobil, keď vysvitlo najavo, že Argentínec v klube nakoniec zotrvá a umiestnil ho do centra svojej pozornosti. AS píše, že Holanďan plánuje využívať Messiho v zápasoch na poste falošnej deviatky. Takýto scenár je pravdepodobnejší predovšetkým teraz, keď Barcelona predala Luisa Suareza a na jeho miesto doposiaľ nezískala nikoho.

V zápase proti Gymnàstic zahral Messi ako falošný pravý krídelník. V nasledujúcich zápasoch ho tréner využil už ako falošnú deviatku a Messi si s ľahkosťou menil pozície s Griezmannom. Tréner však chce, aby Leo nestrácal čas tým, že sa bude sťahovať do záložnej formácie, takmer až k Busquetsovi, čo sa dialo v uplynulom ročníku. Pre Koemana ide o stratu času, pretože La Pulga už nie je schopný prebehnúť 50 metrov a streliť góly po slalome cez pol ihriska. Vo veku 33 rokov sa musí prispôsobiť svojim možnostiam a mal by hrávať v priestore blízko súperových obrancov, aby ich mohol priamo ohroziť. Automaticky ho to oslobodzuje od povinností v obrane a zároveň zabezpečí, že ak Messi príde o loptu, nebude z toho hroziť nebezpečný protiútok.

AS zdôrazňuje, že Ronald Koeman si uvedomuje, že Leo Messi je stále schopný streliť gól, pokiaľ dostane loptu v pokutovom území, ale zároveň je zrejmé, že na ňom budú visieť obrancovia súpera. Argentínec výborne rozumie hre a už v minulosti hrával na pravom krídle, na poste falošnej deviatky, ako mediapunta či dokonca ako hráč box-to-box.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-09-24 17:25:13
No on je schopný aj v tých 33 rokoch dať tých 50 metrov a 4 hráčov a skorovať :D ale rozumiem na čo autor myslí ;)
2020-09-24 17:30:37
Je to rozumné vzhľadom na to, že nemáme ešte poriadnu náhradu za Suareza. Braithwaite na Barcu nemá a dúfajme, že sa predá. U Griezmanna asi také šťastie mať nebudeme, takže potrebujeme aspoň niekoho schopnejšieho k nemu. To, že zatiaľ bude hrať Messi falošnú 9 možno aj pomôže samotnému Griezmannovi.