Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Navždy budem o jedného culés na viac" - Mundo Deportivo cituje Luisa Suareza, ktorý sa rozlúčil s Barcelonou, preukázal hrdosť a vďačnosť klubu. Elegantným spôsobom sa vyhýbal akýmkoľvek výčitkám a bol zjavne rozrušený. "Bolo to šesť veľkolepých a úžasných rokov," uviedol. Denník píše, že Barcelona má opäť záujem o Lautara Martíneza a transfer Sergiña Desta by sa mohol uzavrieť už počas tohto víkendu. Na vrchu titulky: Sevilla prišla o superpohár v predĺžení. Gólová hlavička Javiho Martíneza znamenala prehru výbornej Seville. Toni Freixa povedal, že jeho kandidatúra vo voľbách je nezávislá a Barcelona patrí len svojim socios. Darwin Machis a Jorge Molina spečatili postup Granady v Európskej lige v zápase s Lokomotívou Tbilisi. Nikola Mirotić a Alex Abrines doviedli basketbalovú Barcelonu k víťazstve nad Unicaja.

"Budem culé bez ohľadu na to, kde budem" - Sport cituje výrok Luisa Suareza, ktorý sa rozlúčil s Barcelonou so slzami v očiach a v prítomnosti priateľov zo šatne. Na vrchu titulky denník informuje, že Javi Martínez zabil vynikajúci Sevillu. Dest sa rozlúčil so svojimi spoluhráčmi v Ajaxe a pripravuje sa na transfer. "Nikdy sa nevzdávam; som bojovník a vždy chcem viac," povedal Fernando Alonso.

"Pýcha" - L'Esportiu píše o rozlúčke Luisa Suareza, ktorý povedal, že navždy zostane culé. Uruguajčan odchádza z Barcelony s eleganciou a bez útokov na vedenie. Na spodku titulky: Toni Freixa poprel, že by bol kandidátom súčasného vedenia a povedal, že chce, aby klub bol jednotný. Bayern potreboval predĺženie, aby získal Európsky superpohár. Sevilla strelila prvý gól a čelila nemeckému súperovi vo veľmi intenzívnom finále. Hádzanári Barcelony vyhrali nad Celje v Lige Majstrov. Basketbalisti Barcelony zvíťazili nad Unicaja a Manresa prehrala s Obradoiro.

"So cťou" - Marca píše, že hrdinská Sevilla odolávala nemeckému valcu, ale prehrala v dohrávke. Gól Javiho Hernándeza zo 104. minúty znamenal víťazstvo pre Bayern. Youssef En-Nesyri mal v 88. minúte čistú šancu na strelenie gólu znamenajúceho titul pre Sevillu, ale nájazd na Neuera nevyužil. Denník tvrdí, že Real potrebuje viac gólov, aby vyhral Ligu Majstrov, pretože má horšie štatistiky, než majstri iných líg. Denník píše o slzách Luisa Suareza počas rozlúčky. Uruguajčan nechcel polemizovať s Bartomeuom, zanechal však nejaké výčitky voči prezidentovi a... Messimu. "Sen Granady stále žije," mužstvo zahrá Malmo v boji o skupinovú fázu Európskej ligy.

"Hrdinovia bez ocenenia" - AS informuje, že epická Sevilla prehrala s Bayernom v predĺžení Európskeho superpohára. En-Nesyri mohol mužstvu zabezpečiť víťazstvo v 88. minúte. O osude finále rozhodol gól Javiho Martíneza. "Hovorili, že robím zle Messimu," povedal Suarez. Uruguajčan sa rozlúčil s Barcelonou so slzami v očiach a vyhlásil, že je hrdý. Machis a Molina predĺžili európsky sen Granady. Denník vyhlásil, že cantera necháva peniaze na galactico. Po príjmoch za Diega Llorenteho a Javiho Hernándeza, zisky z prestupov presiahli 100 miliónov eur. Carlos Sainz by chcel vidieť dvoch Španielov v F1 už v roku 2021.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2020-09-25 11:19:15
Sevilla ukázala, že aj slabšie mužstvo, keď je sebavedomé a dobre organizované, môže hrať s Bayernom vyrovnanú partiu. Zachránili česť španielskeho futbalu.
Nechápem tú poznámku, že Suarez zanechal výčitku Messimu. Asi je to zle preložené.