Enrique Cerezo, prezident Atlética Madrid, bol hosťom programu Tot Costa, ktorý vysiela rozhlasová stanica Catalunya Radio. Cerezo okrem iného porozprával o príchode Luisa Suareza na Wanda Metropolitano a zároveň vyzdvihol prezidenta Blaugranas, Josepa Mariu Bartomeua.

S Barcelonou ste urobili dobrý obchod...

"Myslím si, že prichádza skvelý hráč, jeden z najlepších strelcov v Európe a sme nadšení, že je s nami v našom tíme."

V ktorom momente Atlético začalo zvažovať kúpu Suareza?

"Snažili sme sa ho kúpiť už vtedy, keď hral v Holandsku, ale v tom čase naše finančné podmienky neboli dostačujúce a nakoniec sme to nemohli urobiť. Osud je však taký, aký je a po rokoch sa nakoniec pripojil k nášmu mužstvu."

Išlo o jasnú žiadosť Simeoneho?

"Suarez má mnohých obdivovateľov a viem si predstaviť, že medzi nimi je aj náš tréner. Vzhľadom na situáciu, ktorú mal v jednom z najväčších klubov na svete, v Barcelone, to predtým nebolo možné, ale kvôli životným okolnostiam sa pridal k nám."

Aké sú vaše vzťahy s Barcelonou po prestupoch Griezmanna a Suareza?

"Svet biznisu bol vždy komplikovaný, ale inštitucionálne vzťahy s Barcelonou a všetkými mužstvami máme fantastické. S Barcelonou máme výborné vzťahy, je to skvelé mužstvo a má a bude mať skvelých riaditeľov."

Aj Bartomeu? Hovorí sa o tom, že mal isté pochybnosti týkajúce sa prestupu Suareza do mužstva bezprostredného rivala.

"Bartomeu je vynikajúci prezident a v budúcnosti sa zaradí medzi tých najlepších prezidentov Barcelony, ktorých bolo veľa, ale Bartomeu bude patriť medzi nich. V prvom rade má veľkú výhodu, je skvelý človek. Nie vzhľadom na Atlético, hovorím to ako priateľ, osobne a vzhľadom na to, aký je to skvelý človek."

Získava Atlético výhodu na úkor Barcelony? Villa, teraz Suarez a takmer zadarmo a Barcelona zaplatila veľa za Ardu Turana či Griezmanna.

"Je to ako lotéria, vsadíte na nejaké číslo a buď vyhráte alebo prehráte. Nehneváte sa, ak vám to tam nepadne. Taký je život a také sú podmienky. S Barcelonou máme vynikajúce vzťahy, obdivujeme ju. Dodám ešte jednu vec: Bartomeu sa mi zdá ako vynikajúci prezident, nakoniec mu história dá za pravdu vzhľadom na všetko, čo urobil pre Barcelonu."

Podmienky pre vyplatenie bonusov sú ľahko splniteľné?

"Dúfame, že áno. Pri podpise hráča z iného klubu si však musíte uvedomiť, že hráči sú takí, akí sú, sú len ľudia a na jednom mieste fungujú lepšie, než inde. Suarez doteraz hrával veľmi dobre, ale nikto si nemôže byť istý tým, že sa mu nemôže stať, že jedného dňa pôjde na ulicu a tam ho zabije padajúca škridla. Niektoré transfery sa vydaria a iné nie, podobne je to z finančného hľadiska."

Zaplatí Atlético bonusy v tom prípade, ak sa mu bude dariť v Lige Majstrov?

"Samozrejme, že áno. Dúfam, že sa bude dariť obom stranám. Rozhodli sme o prestupe Suareza podobne ako Barcelona svojho času s prípade Griezmanna."

zdroj: Catalunya Radio
foto: facebook

Diskusia

8 komentáre
2020-09-25 10:03:07
Bodaj by nebol pre teba taký úžasný človek keď ti pustil ten hlupák prakticky zadarmo jedného z najlepších útočníkov sveta ...
2020-09-25 10:09:11
A ja se bal ze se uz dneska nezasmeju ? diky ten nadpis je fakt pecka ?