Debut Konrada de la Fuenteho a veľký záujem Barcelony o Sergiña Desta má svoj dôvod, no ten nie je len čisto športový. Katalánci totiž vďaka tejto dvojici hráčov sa chcú dostať na americký trh.

Konrad de la Fuente bol prvým americkým futbalistom, ktorý si na seba obliekol dres prvého tímu FC Barcelona. Hoci si mladík odkrútil premiéru len v priateľskom zápase, v Amerike si De la Fuente získal veľkú mediálnu pozornosť. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že pre Barcelonu je z tohto hľadiska mimoriadne dôležitý príchod aj Sergiña Desta. Vedenie Blaugranas sa dlhodobo netají svojimi obchodnými záujmami na americkom kontinente.

USA sú pre Kataláncov jedným zo strategických trhov a veľmi dôležitým zdrojom príjmov. Príchod Desta do Barcelony by znamenal, že Američania by boli ochotnejší kúpiť viac dresov a zároveň ochotní zaplatiť aj predplatné televízie BarçaTV+. Mundo Deportivo prezentoval výsledky prieskumu, na základe ktorého má Barcelona 330 miliónov fanúšikov po celom svete, z toho 20 miliónov fanúšikov je v USA. Barcelona má už štyri roky otvorenú kanceláriu v New Yorku, ktorej riaditeľom je Xavi O'Callaghan, hádzanárska legenda.

V New Yorku majú otvorenú kanceláriu už len kluby ako Manchester City, PSG, Bayern a Ajax. Real Madrid dokonca nemá ani amerických sponzorov, kým Barcelona má zmluvu na 10 miliónov eur ročne s firmou Stanley Black&Decker - tá sponzoruje ženský futbalový tím. Okrem nich Barcelone finančne pomáhajú aj americké firmy ako Scotiabank a Gatorade. Koronavírus tento rok znemožnil organizáciu amerického turné - naplánované bolo napríklad El Clásico v Las Vegas. Po príchode Sergiña Desta do klubu by sa určite zvýšili aj budúce príjmy z účasti Barcelony na International Champions Cup. Záložník by sa mohol postarať aj o to, že medzi deťmi by sa zvýšil záujem o vstup do futbalovej akadémie Barcelony v New Yorku a Miami.

19-ročný mladík je napriek svojmu veku ikonou značky NIKE a hodnota hráča môže profitovať aj z MS v Katare 2022, no predovšetkým vďaka MS v roku 2026, ktoré budú hostiť Amerika, Kanada a Mexiko. Dest totiž patrí medzi veľmi nádejnú generáciu v národnom mužstve USA, ktoré reprezentujú aj Christian Pulisic (Chelsea), Weston McKennie (Juventus), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) a Tyler Adams (RB Lipsko)

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-09-26 13:49:08
Keby sa tak dostali aj na kanadský trh a kúpili Daviesa keď mohli, ale asi nespĺňal podmienky a to vek a samozrejme Kanaďanov tu my neberieme.
2020-09-26 14:04:49
Nikto nepride uz to pochopte!