Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Ronald Koeman sa v tejto sezóne bude spoliehať viac na Pedriho, než Carlesa Aleñu. Odchovanec La Masie patrí medzi hráčov, ktorí sa musia rozhodnúť, či sa budú rozvíjať na hosťovaní mimo Camp Nou, alebo zostanú v kádri a odohrajú len pár minút.

Carles Aleñá, Pedri a Francisco Trincão dostali čísla v prvom tíme, s ktorými budú hrať v prebiehajúcej sezóne. Aleñá však čelí výzve, pretože na jeho pozícii je v mužstve obrovská konkurencia a na trávniku sa môže ukázať veľmi sporadicky. Ronald Koeman už na tlačovej konferencii priznal, že mladík môže mať problémy s minútami.

"Nie je pravda, že nepočítam s Riquim Puigom, ocitne sa na zozname povolaných. Mladí hráči musia hrať, či je to v prvom tíme alebo v rezerve. Musia sa sami rozhodnúť, či radšej neodídu na hosťovanie. Pokiaľ Puig a Aleñá zostanú, budú dostávať šance," vyhlásil holandský tréner. Zdá sa, že odchovanci Barcelony budú dostávať menej šancí ako Pedri, ktorý sa k Blaugranas pripojil z Las Palmas.

Ronald Koeman vidí Aleñu ako pivota, no v kádri o 2 pozície na trávniku bojujú aj Busquets, De Jong a Pjanić. Pedri bude hrať na inom poste. Tréner Barcelony mu dopraje minúty vo formácii troch ofenzívnych hráčov. Pred sebou má však konkurenciu v podobe Griezmanna, Dembélého, Fatiho, Trincãa a Coutinha.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-09-27 13:27:22
Puig by mal hrávať každý zápas s De Jongom v zálohe a nie aby tam Busquets behal ako keby mal nohu zlomenú.
2020-09-27 13:40:37
Tak na pivotoch si určite nevystačime len trojicou de Jong, Busi, Pjanič. Aleňa aj Puig sa tam zídu a šancí budu mať podľa mňa dosť. Pred Pedrim su podľa mňa v hierarchii na krídlach vyšie Fati, Dembele, Coutinho a možno aj Trincao, takže je na tom Pedri vo vysledku možno ešte horšie ako Aleňa.