Proces organizácie referenda týkajúceho sa vyslovenia nedôvery vedeniu FC Barcelona vstupuje už dnes do rozhodujúcej fázy. Overovať sa bude 20 687 podpisov a ak aspoň 16 521 z nich bude platných, uskutoční sa hlasovanie, ktoré by mohlo odvolať Josepa Mariu Bartomeua z postu prezidenta Blaugranas.

Organizátori pred niekoľkými dňami informovali, že sa im podarilo zapojiť ďalších dvoch ľudí do procesu overovania podpisov, Barcelona však s ich požiadavkou nesúhlasila. Celý proces by sa teraz podľa Marca Ducha, hovorcu iniciátorov, mal opierať o "formálnu analýzu podpisov a bližší pohľad na tie, o ktorých budú existovať pochybnosti."

Médiá informovali, že klub plánuje trojstupňové overenie všetkých podpisov: prostredníctvom grafológa, prostredníctvom SMS a prostredníctvom telefonického kontaktu. Zdá sa to však nemožné, pretože podpisy musia byť verifikované do 10 pracovných dní, čo znamená overiť 2 000 podpisov denne. V komisii, ktorá je zodpovedná za verifikáciu podpisov, sa nachádzajú dvaja organizátori návrhu (Jordi Farré a Josep Triadó), dvaja členovia vedenia klubu (Jordi Argemi a Marta Plana) a delegát Katalánskeho futbalového zväzu. Okrem nich bude prítomný aj Joan Manuel Trayter, hovorca socios, ktorý však nebude mať právo hlasovať: "Ideálne by bolo, ak by nás klub informoval každodenne, koľko podpisov bolo schválených," uviedol Ricard Faura z platformy Mes que una moció.

Klub pri nedávnej príležitosti vyhlásil, že očakáva, že až 5% podpisov môže byť neplatných: "Špekulácie o podvodoch pri zbieraní podpisov spochybňujú postoj socios. Nemáme dôvody, aby sme pochybovali o tom, že všetko bolo urobené dobre, ale žiadame klub o precíznosť," dodal Duch.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

Diskusia

3 komentáre
2020-09-29 07:20:33
Kym všetko zrataju aj tak uz bude mozno aj marec. Tak pomaly to robia?
2020-09-29 08:15:40
Inak trochu mimo témy. Nehrá sa náhodou 1.10.20 na celte?