Claudio Tapia, prezident Argentínskej futbalovej federácie (AFE), v rozhovore pre TyC Sports kritizoval Barcelonu za to, že sa k Messimu nezachovala správne počas obdobia, kedy sa Argentínec snažil dostať z klubu.

Zlý postoj Barcelony

"Nepáčilo sa mi, ako sa nedávno v Barcelone správali k Messimu. Nezaslúžil si to vzhľadom na to všetko, čo klubu dal. Z profesionálneho a športového pohľadu dal Barcelone všetko. Je veľmi ťažké držať sa vyše 10 rokov na športovom vrchole a siahať na ocenenia, ktoré získal. Na to, aby bol číslom jeden, doviedol klub k vyhrávaniu trofejí."

"Messi odišiel z našej krajiny vo veľmi mladom veku a jediné, čo robil, tak lámal rekordy, lámal rekordy a ešte raz, lámal rekordy. Zdá sa mi nespravodlivé, ak sa nemyslí na konkrétnu osobu, ale len na záujmy inštitúcie. Barcelona je jeho domov a je skvelé, že naplní zmluvu. Opäť dokázal, aký je ako človek. Potom prijme rozhodnutie, ktoré bude musieť prijať."

Barcelona mala ukázať väčšiu vďačnosť

"Voči Messimu boli veľmi nespravodliví, pretože Barcelone dal tak veľa. Bolí ma to. Aj keď sa Barcelona vždy vyznačovala tým, že za ňu hrali veľké hviezdy, mala skvelých trénerov a zostavila veľké tímy, nikdy nevyhrala toľko, ako vďaka Messimu."

Význam individualít vo futbale

"Futbal je tímová hra, ale individuality rozhodujú o tom, že vyhrávate zápasy a získavate trofeje. Maradona to dokázal a postaral sa o to, že sme vyhrali Majstrovstvá sveta a Leo to dokazoval počas celej svojej kariéry. Individuálne bol vždy lepší od všetkých svojich spoluhráčov. Preto si myslím, že po tom všetkom, čo dal Barcelone, bola voči nemu veľmi nespravodlivá. Nezaslúžil si takéto zaobchádzanie."

zdroj: TyC Sports
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2020-09-29 12:37:31
Presne tak
Reekwon Admin
2020-09-29 13:37:39
Je hodně zajímavé, že všichni na všechny ukazují prstem a že ty můžeš za tohle, oni mohou za tohle, on by si zasloužil tohle apod. ale nikdo, nikde snad ani jednou nezmínil fanoušky, jako by to byla ta poslední věc. Přitom fanoušci platí, nebo alespoň před nějakou dobou platili částečně hráče. Klub odehrál během měsíce 5 domácích zápasů, z toho vyinkasoval xxxx milionů eur a částečně tak zaplatili měsíční platy hráčů nebo alespoň část. Jenže o fanoušcích nemluví nikdo, všichni že klub Messiho chce, ale že ho chtějí fanoušci, kteří ho milují, o tom nepadlo ani slovo a snad ani Messiho se k fanouškům, co za něho bojovali před kancelářemi Barcelony, nezmínil.