Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Chcel by som mať viac tvrdých chlapcov" - tréner basketbalového tímu Barcelony rozpráva o svojej filozofii a oslavuje svojich 20 rokov v klube. "Tu môže každý nastrieľať 20 bodov, ale chýba nám vyrovnanosť a hráči s charakterom." Zidane získal Hazarda a Asensio bráni úlohu systému VAR. Cholo môže nasadiť Luisa Suareza od prvej minúty na Alcoraz. Dest je už v Barcelone. Obranca dnes absolvuje lekársku prehliadku a klub ho predstaví ešte počas tohto týždňa.

"Messi žiada o pokoj a jednotu" - tvárou tvár inštitucionálnej kríze a na začiatku La Ligy poskytol Leo Messi nasledujúce výpovede pre Sport: "Po toľkých nedorozumeniach by som rád ukončil túto tému. Všetci musíme byť jednotní a predpokladať, že to najlepšie máme pred sebou. Musíme zabudnúť na to, čo nás rozdeľuje. Ja sa v prvom rade priznávam k svojim chybám, ktoré ak som urobil, tak len preto, aby Barcelona bola silnejšia a lepšia. Len s vášňou a radosťou dokážeme dosiahnuť naše ciele, vždy jednotní a kráčajúci rovnakým smerom. Moja oddanosť tomuto dresu a erbu je absolútna a zostáva nedotknutá." Sergiño Dest je v Barcelone, aby s ňou podpísal zmluvu. Dnes absolvuje lekársku prehliadku a zajtra bude oznámený prestup. Lyon znížil cenu Depaya na 13 miliónov eur. Príchod tohto útočníka je opäť reálnejší.

Na titulke L'Esportiu sa ocitol Saras Jasikevičius, ktorý chce získať svoj prvý titul ako tréner Barcelony. Predtým štyrikrát vyhral Euroligu, raz v Barcelone, dvakrát v Maccabi a raz v Panathinaikose. Barcelona je v tejto sezóne opäť považovaná za jedného z favoritov. Zostáva 6 dní na príchod Garcíu a Depaya. Stále je potrebné predať niekoľkých hráčov a koniec prestupového obdobia sa blíži. Barcelona volá socios, pokiaľ má pochybnosti ohľadom ich podpisu na návrhu na vyslovenie nedôvery. Paula Badosa vyhrala svoj prvý zápas na Roland Garros. Ferrao predĺžil zmluvu s Barcelonou do roku 2024. De Tomas si hľadá nový klub - chce hrať v Primera Division a pokiaľ to bude možné, tak aj v pohároch. Isidre Esteve bude jazdiť s Toyotou Hilax Overdrive na Rally Dakar 2021. Penya zahrá proti Partizanu s fanúšikmi na tribúnach. Edu Prades: "Zatiaľ sa nechystám zúčastniť veľkých pretekov, bolo by to priskoro."

"Prichádzajú transfery" - Hazard a Asensio sa vrátili na Zidanov zoznam. Tréner sa snaží odľahčiť Belgičana od tlaku: "Mal veľký problém." Zizou neočakáva príchod žiadneho hráča: "Chcete sem umiestniť viac hráčov vzhľadom na to, koľko nás je? Prečo?" Jorge Garbajosa bol opätovne zvolený za prezidenta Španielskej basketbalovej federácie: "Svet sa pozerá na španielsky basketbal s obdivom." Na útok Atlética čaká test, ktorý povedú Costa so Suarezom. Maxi zabezpečil výhru 'minimalistickej' Valencii. Getafe rozbilo Betis, zmena lídra. Messi: "Všetko, čo som urobil, som urobil pre dobro Barcelony." Kapitán žiada o pokoj a vyslal správu plnú nádeje. Lakers VS Heat - začína sa film od Disneyho.

"Hazard: Druhý pokus" - Belgičan je po frustrujúcej prvej sezóne konečne na zozname povolaných, aby si v zápase s Realom Valladolid pripísal prvé odohrané minúty. Jović je bližšie k United. Angličania majú výhodu pred Talianmi. Mayoral zostane v Reale. João Felix so Suarezom alebo Costom. Dembélé môže prestúpiť do United a je kľúčom k príchodu Depaya do Barcelony. Messi: "Priznávam svoje chyby, urobil som ich, aby Barcelona bola lepšia." Argentínčan sa ospravedlnil na stránkach denníka Sport.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-09-30 11:38:40
Priznávam svoje chyby, urobil som ich, aby Barcelona bola lepšia." Toto by som radšej počul od niekoho iného aj s dovetkom-končím.
2020-09-30 14:16:49
Zajímavé je jak Pelergini kritizuje Var a Real. Ještě mu hrozí trest.