Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"DESTination: Barça" - Mundo Deportivo využilo slovnú hračku na privítanie Desta v Barcelone. Američan úspešne absolvoval lekársku prehliadku a dnes bude jeho transfer oficiálne predstavený. "Som presvedčený, že bude pre nás užitočný" - uviedol Koeman, ktorý dodal, že v mužstve je málo stopérov. Balaídos dnes otestuje tvrdosť Barcelony. Miralem Pjanić zrejme zahrá od prvej minúty na prekliatom štadióne. "Diabolský kôš pre Barcelonu" - možnými súpermi Barcelony v skupinovej fáze Ligy Majstrov sa môžu stať Bayern, Juventus, PSG či Liverpool. Vinicius zachránil nevýrazný Real Madri, keď využil darček od defenzívy Realu Valladolid. Alcoraz zahasil oheň Atlética aj efektivitu Suareza. Malmö je poslednou prekážkou pre Granadu na ceste do Európskej ligy. Nadal porazil McDonnalda v druhom kole French Open. Basketbalisti Barcelony dnes slávnostne otvoria Euroligu v zápase s obhajcom titulu z CSKA Moskva.

"Messi motivuje šatňu" - Sport píše, že slová Lea Messiho sú balzamom pre mužstvo, ktoré začalo dýchať iný vzduch. Najšťastnejší zo všetkých je Ronald Koeman: "Je veľmi pozitívne, že kapitán žiada o jednotu." Barcelona sa dnes pokúsi získať svoje druhé víťazstvo a Messi ukončenie zlej série vo Vigu. Na vrchu titulky: Valladolid daroval víťazstvo Realu Madrid. Sergiño Dest bude dnes oficiálne potvrdený ako nový hráč Barcelony. Denník píše, že dnes sa uskutoční žreb skupinovej fázy Ligy Majstrov a Katalánci môžu v skupine skončiť s Bayernom, PSG, Liverpoolom či Juventusom. Nadal stále dominuje v Paríži a postúpil do tretieho kola. Bayern porazil Borussiu v Superpohári a priblížil sa k sextetu Barcelony.

"Náročný terén" - L'Esportiu verí, že Balaídos preverí výkonnosť novej Barcelony počas výjazdového zápasu. Barcelone sa na štadióne Celty vôbec nedarí, keď tam nevyhrala už od roku 2015 a v júni tohto roku taktiež stratila body, čo znamenalo, že postupne prišla o šancu získať titul. Podľa Koemana je veľmi pozitívne, že Messi vyzýva na jednotu a podľa jeho názoru je vyhrávanie spôsob, ako udržať Messiho šťastného. Bayern a Liverpool sú najťažšími súpermi Barcelony, ktorá sa v dnešnom žrebe základných skupín Ligy Majstrov ocitla v druhom koši. Denník informuje, že Barcelona dnes nastúpi v Eurolige a je jediným veľkým klubom v Európe, ktorý pripravil fanúšikov o prístup na zápasy svojich profesionálnych sekcií. Vydarený štart Joventut, ktorý otočil zápas a vyhral nad Partizanom. Real Madrid prechádzal cez ťažké chvíle, ale nakoniec porazil Real Valladolid 1:0. Rafa Nadal a Dominic Thiem postúpili do ďalšieho kola na French Open a Serena Williams odstúpila kvôli zraneniu.

"Dostať loptu do bránky je veľké utrpenie" - Marca píše, že Viniciusov gól znamenal víťazstvo pre Real Madrid v zápase s dobrým Realom Valladolid, ktorý narazil na Thibauta Courtoisa. Denník uviedol, že Los Blancos, Barcelona, Atlético a Sevilla dnes poznajú svojich súperov v skupinovej fáze Ligy Majstrov. Granada je krok od účasti v skupinovej fáze Európskej ligy, ktorej žreb prebehne zajtra. Dnes hrá s Malmö. Atlético nechalo góly v Madride a s Huescou remizovalo 0:0, po úspešnom vstupe do ligy teraz zakoplo.

"Vinicius to zachránil," AS uvádza, že Brazílčan naskočil do zápasu z lavičky a rozhodol o osude zápasu s Realom Valladolid. Thibaut Courtois chytil dva góly. Eden Hazard je zranený a mimo hru bude tentokrát jeden mesiac. Luis Suarez ani Diego Costa nedokázali prekonať defenzívu Huescy napriek ďalšiemu výbornému zápasu zo strany Joãa Felixa. Denník píše o súboji Ansu s Aspasom vo Vigu. "Aby bol Messi šťastný, musí vyhrávať zápasy" - uviedol Koeman. "Veľmi nebezpečný žreb" - Real, Sevilla, Barcelona a Atlético dnes spoznajú svojich súperov v Lige Majstrov. Nadal zničil McDonnalda a v treťom kole zahrá proti Stéfanovi Travagliovi.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-10-01 08:35:26
Nic proti, ale Real dá gól z metrového ofsajdu. Na to se Var nepoužívá.
2020-10-01 14:34:35
ofsajd to nebolo v žiadnom pripade lopta išla od hrača supera