Tréner Celty Vigo rozprával na predzápasovej tlačovke aj o katalánskom klube. 

Aký to bude zápas a čo od Barcelony očakávaš? 

“Vždy očakávam najlepšiu verziu súpera. Vieme, že toto stretnutie si bude vyžadovať množstvo sústredenia a predovšetkým osobnosti.” 

Aká odlišná môže byť Barcelona bez Luisa Suaréza a Lea Messiho, pokiaľ sa rozhodne po sezóne odísť? 

“Hlavnou zmenou je, že momentálne hrá Barcelona s dvojicou pivotov. Leo Messi je najlepší hráč, akého som v živote videl. Bude určite tvrdým súperom a bude chcieť bojovať o všetky trofeje.” 

Čo je najväčšou zbraňou Barcelony? 

“Keby bola len jedna, každý by ju dokázal eliminovať. Toto je tím, ktorý ich má množstvo. My musíme hrať perfektne po taktickej stránke a môžeme prehrať buď vďaka bravúrnej hre súpera alebo po našej chybe. V zápase musíme ukázať našu osobnosť. Každý striedajúci hráč súpera dokáže zmeniť hru. Naši súperi majú veľmi dobrý tím.” 

Mohlo by byť pre vás júnové stretnutie referenčným bodom? 

“Každý zápas začína od nuly. Z toho zápasu sme si príliš neodniesli, pretože v Barcelone sa vymenili hráči, došlo k zmene formácie či trénera. My máme tiež nový personál.” 

Očakávate tento týždeň nejaké prestupy? 

“To je otázka na klub. Do 5. októbra je možné všetko. Nesústredím sa na to.” 

Bolo by čudné čeliť Rafinhovi v inom drese? Veríte tomu, že sa v tomto prestupovom období môže ešte vrátiť do Celty? 

“Nebude to prekvapením, keďže je Rafinha hráčom Barcelony a strávil tam mnoho rokov. Sústredím sa na hráčov, ktorých mám k dispozícii a sú pripravení vyhrať zápas.” 

Tri hry a tri góly Aspasa. Máte obavy z toho, že ostatní hráči nie sú tak efektívni? 

“S Iagom som veľmi spokojný či už po profesionálnej alebo osobnej stránke. Mali sme spolu veľa výziev, rozprávali sme sa na začiatku sezóny. Chceli sme, aby začal dobre, pretože na začiatku je to vždy ťažšie. Zmenili sme to. Teraz je ďalšou výzvou jeho návrat do národného tímu, pokúsime sa mu v tom pomôcť. Rozhodnutie však urobí tréner reprezentácie. Snažíme sa mu vytvárať tie najlepšie podmienky na to, aby predvádzal to čo vie. Keď je vo forme, tak to cíti celý tím.” 

 

zdroj: as.com

foto: twitter.com

 

 

 

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.