FC Barcelona predviedla na Balaídos vynikajúci výkon, keď zdolala Celtu Vigo rozdielom triedy. Víťazstvo 3:0 zabezpečilo celé mužstvo výborným tímovým výkonom a góly strieľali Ansu Fati, Sergi Robert a tiež Lucas Olaza, ktorý si po Messiho akcii vsietil vlastný gól.

Zápas samozrejme do veľkej miery ovplyvnilo vylúčenie Clementa Lengleta - hlúpe vylúčenie. Barcelona však zareagovala geniálne. Netreba pripomínať, že Katalánci sa v uplynulej sezóne na výjazdoch neraz predstavili v úlohe fackovacieho panáka. Ronald Koeman na tlačovke uviedol, že mužstvo má hrať rovnako či doma, či na ihrisku súpera a včera na Balaídos sme videli, že chalani si jeho slová zobrali k srdcu.

Celte sa v druhom polčase samozrejme podarilo zatlačiť hostí viac pred ich šestnástku, čo je pochopiteľné a ukazuje do aj priebeh hry. V každom prípade potešil postoj hráčov Blaugranas, ktorí bojovali do poslednej minúty a odmenou im bol gól Sergiho Roberta v úplnom závere.

Hodnotenie trénera - 8

Ronald Koeman do zápasu poslal rovnakú zostavu ako spred pár dní proti Villarrealu a prinieslo to rovnaké výsledky. Ansu Fati opäť otvoril skóre. Potešilo aj rozhodnutie stiahnuť Griezmanna z ihriska, keď hlavný arbiter vylúčil Lengleta tesne pred koncom prvého polčasu. Francúz je síce tvrdo pracujúci futbalista, ale kvalita Coutinha v súčasnosti prevažuje a Brazílčan aj proti Celte Vigo odohral ukážkový zápas a Katalánci aj vďaka nemu mohli uchmatnúť všetky body. Na Balaídos vyhrali prvýkrát od roku 2015, čo len poukazuje na hodnotu týchto bodov.

Štatistický súhrn

zdroj: sofascore.com youtube.com ESPN
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2020-10-02 12:59:25
Sergu Robert lol
2020-10-02 12:59:48
1 zblokovaná střela ale velice důležitá...děkujeme galaktický univerzální fenoméne Sergi Ronaldinho ??