V mužstve ako Barcelona je zvyčajne obrovská konkurencia a zvádzajú sa tvrdé boje o miesto v základnej zostave. Hráči sú väčšinou verejne dobre známi. Tentokrát to však neplatí. Letné prestupové okno sa skončilo a v mužstve zostal hráč, ktorého kúpa vzbudzuje vážne pochybnosti.

Hovoríme o Matheusovi Fernándesovi, ktoré Barcelona kúpila v januári za 7 miliónov eur + 3 milióny eur na bonusoch a podpísala s ním kontrakt do roku 2025. Takmer okamžite ho poslala na polročné hosťovanie do Realu Valladolid, aby sa mohol adaptovať na La Ligu. Ale počas tohto obdobia odohral len 3 zápasy, z toho v dvoch prípadoch sa objavil v základe. Zranenie ho zároveň vyradilo z hry na niekoľko zápasov, no nehral predovšetkým kvôli pandémii a následnému prerušeniu futbalových súťaží v Španielsku. V Brazílii odohral 76 zápasov za Botafogo a 11 za Palmeiras.

Transfer do Barcelony však už v januári vyvolal otázniky vzhľadom na slabú medzinárodnú reputáciu hráča. Čas však pochybnosti len prehĺbil a to sa týka aj nákladov na celú operáciu. Klub záložníka dokonca ani neodprezentoval, no v tom mu bránili aj zdravotné problémy. Médiá špekulovali o možnom odchode Fernándesa na hosťovanie do Monaka či Alavésu, ale nakoniec zostal v klube. Zostáva však jeden veľký otáznik a to - aký bol motív nákupu tohto hráča, keďže Barcelona mu podľa médií hľadala nový klub a vzhľadom na to, že má už 22 rokov, veľkú perspektívu do budúcna neukazuje. Brazílčan by mal byť už v tomto veku platnejším hráčom, no zatiaľ sa profiluje ako niekto, kto zbytočne blokuje jedno miesto v prvom tíme, hoci klub za neho zaplatil niekoľko miliónov eur.

Aj keby sa nakoniec ukázalo, že Fernandes nie je úplne zlým futbalistom, na jeho pozícii hrávajú hráči ako Busquets, De Jong a Pjanić. Medzi ďalších rivalov Fernandesa patrí Aleñá či Puig a okrem toho nemá ani občianstvo niektorej z krajín Európskej únie, čo prestavuje problém.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

5 komentáre
2020-10-07 19:04:33
Ďalšia Bartova práčka?
kluc Premium
2020-10-07 19:13:25
To hosťovanie mu mali vybaviť, cez zimu hádam niečo nájdu...