Adama Traoré si odkrútil premiérový štart v drese Španielska v priateľskom zápase proti Portugalsku. Hneď v prvom zápase v drese La Roja však predviedol skvelý výkon. Opäť tak rozprúdil špekulácie o svojom návrate do Barcelony, odkiaľ v roku 2015 odišiel.

Adama priznal, že v poslednom čase sa často rozpráva s Ansum Fatim, veľkým talentom katalánskeho klubu, ktorý sa takisto predral do kádra Španielska: "Hovoríme o všetkom možnom, skôr o všeobecnejších témach, pretože v klube som bol mnoho rokov a takisto aj on," uviedol Traoré na štvrtkovej tlačovej konferencii. "Stretli sme sa v akadémii, hovorili sme aj o veciach týkajúcich sa tímu, veciach, ktoré sa udiali v Barcelone. Poznáme sa veľmi dobre. Nezávisí odo mňa, či by som sa hodil do Barcelony. Mojou mentalitou je pracovať každý deň, aby som sa zlepšoval," vyhlásil.

V stredajšom zápase naskočil na trávnik z lavičky, no do záverečného hvizdu dokázal neraz predviesť svoje najväčšie prednosti, medzi ktoré patrí zrýchlenie a sila. Adama však priznal, že svoj čas na 100 metrov nepozná: "Nikdy som to netestoval. Rád by som, ale GPS mi ukazuje len aktuálnu rýchlosť na trávniku. Niekedy ma prekvapí, ale je to môj herný štýl," priznal.

Luis Enrique mohol Adamu využiť v sezóne 2014/2015, keď bol trénerom Barcelony, no vtedy bol krídelník ešte mladý. Teraz, už ako tréner Španielska, dal odchovancovi Blaugranas príležitosť: "Požiadal ma, aby som zahral čo najlepšie, aby som svojou troškou prispel k tomu, aby mužstvo vyhrávalo zápasy. Môžem mu len poďakovať za jeho dôveru, podobne jeho realizačnému tímu a lekárom. Za to, že trval na tom, aby som prišiel. Ak mám pri sebe troch súperov, to znamená, že tu stále existuje priechodná cesta," dodal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

3 komentáre
2020-10-09 14:09:32
Ja by som ho rád videl v Barcelone.
2020-10-09 15:20:01
Je to typ krídelnika ktorý mám veľmi rád, rýchly, technický len strela neni úplne úžasná. V poslednej sezóne už začal byť aj produktívny.