Letné prestupové obdobie v Barcelona nedopadlo podľa očakávania vedenia klubu či fanúšikov. Katalánci sa pokúšali o nemožné najmä počas posledných dvoch dní prestupového leta. Viaceré prestupy sa nepodarilo dotiahnuť do konca a počas tých dvoch dní sa popísalo množstvo vecí, ktoré sa vôbec nezakladajú na pravde.

Primárnymi prestupovými cieľmi klubu boli Éric García a Memphis Depay. V prípade obrancu sa Kataláncom podarilo znížiť požiadavky Manchestru City z 30 na 20 miliónov eur, na napriek tomu neboli schopní stopéra získať do svojich radov. Barcelona totiž ponúkla 18 miliónov eur, z toho 8 miliónov bolo na bonusoch. Rokovania však nakoniec nepriniesli želaný úspech a García zostal v Anglicku, kde mu zmluva končí už na budúci rok a teda môže odísť zadarmo.

Príchod Depaya do Barcelony bol prakticky dohodnutý, no zároveň bol podmienený odchodom Ousmane Dembélého z Camp Nou. Dôvod je jednoduchý - platový strop. Náklady na mzdy mal trochu uvoľniť práve odchod Francúza, ktorý zarába priveľa na to, aký je z neho úžitok na ihrisku. Preto sa vedenie Barcelony snažilo krídelníka poslať aspoň na hosťovanie. Záujem mal Manchester United, ale rokovania ani v tomto prípade nedopadli úspešne. Všetko sa to v každom prípade zbehlo veľmi rýchlo, pretože Červení diabli nestihli predstaviť ani jednu formálnu ponuku.

Čo sa týka odchodu hráčov z kádra Blaugranas, niektoré predaje boli veľmi frustrujúce. Barcelona sa dohodla s Fulhamom na predaji Jean-Clair Todiba, ktorý by do Anglicka prestúpil za 18 miliónov eur, no 20-ročný obranca ponuku odmietol. Z transferu nebolo nič a Katalánci museli narýchlo hľadať alternatívu. Prišla Benfica, jednoročne hosťovanie za 2 milióny eur a Portugalčania majú možnosť kúpiť hráča po sezóne za 20 miliónov eur.

Katalánci sa dokázali zbaviť aj Rafinhu, ktorý prvú ponuku dostal až v pondelok poobede od Paris Saint-Germain. Kľúčovým faktorom prestupu Brazílčana do PSG bol veľmi dobrý vzťah jeho otca Mazinha so športovým riaditeľom Parížanov Leonardom. Barcelona ušetrila 8 miliónov eur na plate záložníka, no získa len 4 milióny eur na bonusoch a 35% z ďalšej prestupovej sumy.

Ronald Koeman požiadal klub, aby našiel iného zamestnávateľa aj pre Matheusa Fernandeza - tím, kde by mohol dostať viac minút, no Fernandes sa rozhodol zostať na Camp Nou, hoci záujem mal Eibar či Bazilej. Barcelona sa počas celého leta pokúšala predať Samuela Umtitiho, no do klubu neprišla ani jedna ponuka. Existovali kluby, ktoré mali záujem, ale predložiť formálnu ponuku sa neodvážil nikto. 26-ročný stopér tak zostal v klube, hrať zrejme nebude, no jeho vysoký plat je len na príťaž.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2020-10-13 13:32:58
Griezmann prec, Dembele nech zostane, ten je aspon nadejou pri dobrom zdravi, Griezmann ani zdravy za nic nestoji....aspon v Barcelone....
Jhonys Admin
2020-10-13 13:54:52
Ten Rafinha je solidní provar - hlavně, že jsme u Celty trvali na minimálně 15 milionech.. a minulý rok jsme s ním prodloužili o rok smlouvu, aby neodešel teď v létě zadarmo - což vlastně skoro odešel :D Mise splněna..