Kapitán FC Barcelona sa objavil na titulke argentínskeho časopisu La Garganta Poderosa. V rozhovore, ktorý poskytol, hovoril nielen o športových záležitostiach, ale aj o spoločenských témach.

"V súčasnosti som menej posadnutý gólmi a snažím sa vniesť do mužstva čo najviac," priznal 33-ročný futbalista, ktorý si počas svojich začiatkov v Rosariu nemohol byť istý, že sa dostane na úplný vrchol: "Ako chlapec som si nevedel ani len predstaviť, ako ďaleko ma zavedú moje kroky v cudzine," uviedol.

Messi upozornil aj na spoločenské problémy: "Vzdelávanie je základom všetkého. Ak nie sú známe skutočnosti, názor nemá žiadnu hodnotu, je to len obyčajný šum. Nerovnosť je jedným z najväčších problémov našej spoločnosti a musíme bojovať, aby sme to čo najskôr zlepšili. Pre tých, ktorí to najviac potrebujú, je nevyhnuté udržať všetky nevyhnutné potreby v situáciách ako je táto pandémia: vodu, elektrinu či dokonca základné potreby."

"Som veľmi hrdý na to, keď vidím ako sa angažujú ľudia, ktorí spolupracujú v jedálňach v Argentíne, dokonca aj v tak ťažkých časoch, ktoré prežívame. Trofeje, ktoré budú tento rok získané, by mali byť venované všetkým ľuďom, ktorí sa venujú tým, ktorí to najviac potrebujú," povedal.

Messi venoval výhru Argentíny nad Bolíviou fanúšikom: "Bol to náročný rok pre všetkých. To, čo prežívajú Argentínčania, je veľmi ťažké. Cítime to, keď hráme v reprezentácii a dnes sme chceli dopriať ľuďom trochu radosti prostredníctvom tejto výhry. Je dobré si trochu oddýchnuť. Posielam množstvo sily celej Argentíne, pretože viem, že ide o veľmi náročné obdobie," dodal.

zdroj: La Garganta Poderosa
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2020-10-16 12:14:08
možná není tak posednutý, ale pravda je, že od minulé sezóny góly ze hry zdaleka nedává s takovou lehkostí jako dříve, i když do šancí se dostává