Kľúčové bolo prvé stretnutie. Ronald Koeman sa stretol s Leom Messim ako kapitánom mužstva. Stretnutie prebehlo v Messiho dome, kde prebrali plán Argentínca. Neskôr prišli na rad ďalšie stretnutia. A boli úspešné.

Ronald Koeman si získal na svoju stranu kľúčových hráčov v kádri FC Barcelona hneď počas prvých týždňov pôsobenia na Camp Nou. Tréner začal stretnutím s Leom Messim, za ktorým sa vybral k nemu domov, aby mu predstavil svoj projekt a vypočul si Messiho plány. Koeman Argentíncovi na rovinu uviedol, že mužstvo pod jeho vedením čaká intenzívna práca, lepšia kondičná príprava a odlišné taktické zámery. Všetko za jediným účelom - aby Barcelona bola konkurencieschopná aj v Európe.

Messi mal zo stretnutia s Koemanom pozitívny dojem, hoci v tom čase bol stále rozhodnutý pre odchod z klubu. Argentínec hovoril s ďalším hráčmi z kádra a uviedol im, že s novým trénerom budú v dobrých rukách. Stále myslel na odchod, ale už v tom čase mal jasno v tom, že Koeman do mužstva zapadne dobre. Kapitán Barcelony nakoniec zostal v klube a dodrží tak posledný rok zmluvy, pretože sa chcel vyhnúť súdnemu procesu s Barcelonou. S Koemana mal v každom prípade dobrý dojem, oveľa lepší, než zo Setiéna.

Holandský tréner neskôr osobne hovoril aj s ďalšími veľkými menami v kádri prvého tímu - s Coutinhom, Griezmannom či Busquetsom. Každému bolo jasné, že na tréningoch ich čaká tvrdá práca. Koeman s hráčmi vždy hovoril priamo a jasne, tak ako aj hráči debatujú medzi sebou. Často s hráčmi hovorí osobne zoči-voči. Svoju myšlienky chce hráčom vysvetliť priamo, bez prostredníka.

Hráči dobre vedeli, že po zápase s Bayernom museli zmeniť veľa vecí, podobná situácia je aj v klube. Mužstvo prijalo Koemanovu filozofiu. Tréner je rázny, priamy a hovorí, čo si myslí. To isté zo strany Koemana vidíme aj počas tlačových konferencií.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

2 komentáre
2020-10-16 14:35:40
Griezmann a velke meno v kadri :D
2020-10-16 17:19:45
Neviem pochopiť, aké hviezdy si to získal na svoju stranu. On má v mužstve dve strany? Hviezdy a plebs? ?