Ak si Ronald Koeman myslel, že zmena systému vyrieši všetky problémy Barcelony, tak sa mýlil. Prvé týždne pôsobenia Holanďana na lavičke Barcelony vylepšili situáciu niektorých hráčov, ale stále má v kádri jednu veľkú hviezdu, ktorá hrá pod svoje možnosti - Antoine Griezmann.

Nové rozostavenie umožnilo Philippemu Coutinhovi, aby sa druhej šance v Barcelone chytil všetkými desiatimi. Od trénera dostal na trávniku zodpovednejšiu úlohu. Hráčom základu sa stal aj Ansu Fati, zatiaľ čo základ si udržali aj Busquets s De Jongom. Mladý holandský záložník hrá konečne na svojom prirodzenom poste, no výkonmi zatiaľ zaostáva za očakávaniami. Naopak, veľkým sklamaním sú výkony Antoine Griezmanna, ktorý si v novom mužstve Blaugranas nevie nájsť svoje miesto.

29-ročnému útočníkovi sa nepozdáva post, ktorý mu Koeman zveril. Aktuálne hráva ako pravý krídelník, no na dianie na trávniku má len minimálny vplyv, pretože je pre neho náročnejšie dostať sa do priestoru, kde by mohol byť nebezpečný pre súpera. Je zrejmé, že na krídle sa len trápi.

Bez tak v každom zápase tvrdo pracuje pre mužstvo, najmä v defenzíve, ale faktom zostáva, že Barcelona zaplatila Atléticu Madrid 120 miliónov eur preto, aby Francúz strieľal góly, asistoval a rozhodoval zápasy. Mal pozdvihnúť ofenzívu na Camp Nou na vyššiu úroveň, nie len brániť.

Pred štartom októbrovej reprezentačnej prestávky sme na Griezmannovi videli, že vôbec nie je spokojný s úlohami, ktoré mu zveril tréner. Často bol kritizovaný za svoje výkony, dokonca aj od Koemana, ktorý na rovinu bez servítky komentuje veci aj na tlačových konferenciách. Francúza napríklad kritizoval za to, že útočník jeho kvalít by mal premieňať šance ako napríklad tú zo zápasu so Sevillou.

Útek do reprezentácie Francúzska

Didier Deschamps má ako tréner národného tímu Francúzska úplne iný názor čo sa týka postu pre Griezmanna na trávniku. Deschamps chce, aby Griezmann v zápasoch žiaril napriek tomu, že na klubovej úrovni sa mu v posledných mesiacoch vôbec nedarí. Tréner dokonca verejne vyhlásil, že Griezmann nie je v Barcelone spokojný. Útočníka podporili aj jeho spoluhráči, ktorí poukazujú na to, že ide o chybu systému, nie hráča a prstom ukázali aj na súčasnú nelichotivú situáciu na Camp Nou.

Francúzsky národný tím je vybudovaný okolo Griezmanna a počas októbrovej reprezentačnej prestávky podával veľmi dobré výkon. Predviedol sa predovšetkým v zápase s Chorvátskom, ktorý Francúzsko vyhralo 2:1 a sám strelil jeden gól. Griezmann následne po zápase adresoval štipľavú poznámku trénerovi Barcelony, keď uviedol, že Deschamps vie, na akú pozíciu ho má nasadiť.

Griezmann tak využil médiá na to, aby Koemanovi poslal jasný odkaz, podobne ako to urobil Koeman po zápase so Sevillou. V súčasnosti je v každom prípade jasné, že Koeman si s Griezmannom musí sadnúť na chlapskú debatu a celú záležitosť vyriešiť, pretože je zrejmé, že vzťahy klubu s hráčom nie sú dobré.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

11 komentáre
2020-10-16 12:40:53
Mal by tréner skúsiť vymeniť Messiho s Griezmanom. Pride mi že aj Messi na pozícii falošnej 9 nepodáva tak dobré výkony.
2020-10-16 12:42:32
Preto sa mal predať cez leto. Kto vie koho to bola chyba, či vedenia, ktoré si nechcelo predajom Griezmanna priznať chybu, že kúpili Griezmanna za 120 M a hrá strašne a nemá pozíciu, ale samotného Griezmanna, ktorýsi naivne myslel, že ešte môže v Barcelone uspieť. Teraz je jasné len jedno a to, že s ním musíme prežiť minimálne do Januára, alebo do budúceho leta a to na tom pravom krídle nebude možné. Už keď má hrať tak len a len na hrote, žiadne pobrabrané krídlo, ale centrálna pozícia, ktorá mu viac vyhovuje. Áno, originálne je podhrot, ale nič bližšie k tej pozícii ako hrot nie je.