Letné prestupové obdobia z pohľadu Barcelony je sklamaním. Klub nedokázal kúpiť Memphisa Depaya ani Érica Garcíu kvôli finančným problémom a platovému stropu. Ako informuje katalánsky denník Sport, Barcelona však s Depayom dojednala prestup na január.

Katalánci sa podľa denníka Sport dohodli s Depayom na prestupe už pred niekoľkými týždňami. Vzhľadom na to, že útočník nestúpil počas leta, príde v januári. Dovtedy sa Barcelona pokúsi znížiť výdavky na mzdy a predať jedného či dvoch hráčov. Barcelona sa nikdy netajila tým, že jej prioritou bol Lautaro Martínez, ale finančná kríza prekazila plány Barcelony a príchod Argentínca do metropoly Katalánska je nemožný. Ronald Koeman je zástancom príchodu Depaya, ktorého dobre pozná.

Odchod Semeda umožnil príchod Desta, ale bol to jediný transfer, ktorý si klub mohol dovoliť. Barcelona sa snažila predať či aspoň poslať na hosťovanie aj Dembélého, čo by umožnilo transfer Depaya, no Francúz sa nakoniec rozhodol zostať na Camp Nou. Holanďan v každom prípade chce počkať do zimného prestupového obdobia. Medzičasom chce Barcelona rokovať s Dembélém a pokúsi sa ho z klubu dostať preč v januári. Ďalším hráčom, ktorého sa Blaugranas chcú zbaviť, je Martín Braithwaite. Január bude skvelou príležitosťou poslať Dána na hosťovanie, ten však neskrýva svoj zámer zotrvať v klube.

Sport k téme dodáva, že Depay je cenený pre svoju všestrannosť a energiu. Môže hrať ako falošná deviatka, ale vie si bez problémov poradiť aj na krídlach. Koeman je presvedčený o jeho hodnote, pretože ho pozná z holandského národného tímu a vie, že je pripravený hrať za Barcelonu. Memphis zas s určitosťou urobí všetko preto, aby si na seba obliekol dres Blaugranas.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-10-16 16:43:32
Nevim proc ale nejak se mi nezda , doufam ze ten prestup neklapne
2020-10-16 16:56:01
Už nech sú tie predčasné voľby tu, nech do Januára nie je toto vedenie pri moci, lebo urobí ešte viac neporiadku. Nehovorím ako tak o Depayovi, ale hlavne o predaji Demba za každú cenu. Keby sa tak aspoň snažili predať Griezmanna. Prvý adepti na predaj by určite mali byť Griezmann, Umtiti, Braithwaite a až potom riešiť hráčov ako Dembo, Pjanič, Firpo, ...