Špatné plánování a nenadálá pandemie koronaviru zapříčinily, že Barcelona je v hluboké finanční krizi. Klub tak musí šetřit, kde se dá. Jedním ze způsobů je i trvalé snížení platů hráčů prvního a druhého týmu. Ti ale tento návrh ze strany prezidenta klubu odmítli. 

Podle informací zpravidla dobře informované rozhlasové stanice RAC1 odmítli hráči Barcelony a Barcelony B návrh na snížení platů o 30 procent. K tomuto kroku bylo vedení klubu na čele s prezidentem Josepem Mariou Bartomeuem nuceno přistoupit, aby částečně zredukovalo klubové výdaje, z nichž velká část jde právě na platy hráčů. 

Hráči ale s tímto rozhodnutím nejsou spokojeni, respektive Bartomeu již nemá jejich důvěru. Dokonce již mělo dojít i na oficiální reakci v podobě zaslání speciálního právní dokumentu, a to opět prostřednictvím faxu. Ten je již dnes takřka legendárním nástrojem, neboť právě jeho prostřednictvím na konci srpna Leo Messi klubu oznámil, že jako hráč Barcelony chce skončit. 

Co tedy bude následovat? Tento oficiální krok ze strany hráčů jim umožňuje v krajním případě klub žalovat. Do takového stadia by se mohla celá záležitost dostat poté, co by klub o snížení platů rozhodl unilaterálně - což ostatně nakonec zřejmě i udělá.

Na závěr připomeňme, že si hráči na své platy již sáhli v březnu na jaře. Tehdy se jednalo až o 70% snížení, přičemž během toho zároveň financovali platy v plném rozsahu zaměstnancům klubu.

zdroj: tribuna.com
foto: sportbible.com

Diskusia

10 komentáre
2020-10-16 22:48:59
Dobre spravili, že si nechcú dať znížiť platy, potkopú Bartovi kolená.....
Úprimne, tiež by som nepristúpil na zníženie platu, ked mi niekto sakra povie, že budem mat plat napr.: 10 miliónov ročne, podpisem zmluvu s tým platom, a potom za mnou dôjde s požiadavkou, aby som si ten plat znížil o 30%, tak by som ho tiež poslal doprdele....
2020-10-16 23:00:12
Tiez som rad, ze nepristupili. Nizsie platy mali dostat do zmluvy, nie teraz si bude Barto zachranovat rit. Nech ho zavru