Ousmane Dembélé sa nakoniec zotavil zo zranenia a zdalo sa, že konečne bude mať príležitosť na to, aby v Barcelone dokázal svoju hodnotu. Francúz v každom prípade nedostáva šance a nedávno nemal ďaleko k odchodu z klubu, no nakoniec odmietol transfer do Manchestru United. Denník El País však informuje o niekoľkých problémoch, ktoré Francúzovi bránia, aby si získal dôveru ľudí v klube.

Ako Valverde, tak aj Setién, neraz poukázali na výnimočný talent francúzskeho krídelníka. Aj Ronald Koeman uviedol, že "mužstvo potrebuje predovšetkým rýchleho hráča", čo viedlo k domnienke, že Francúza čakajú lepšie časy. Tréner zároveň dodal, že Dembélému je potrebné dopriať čas, no trpezlivosť v prípade holandského trénera takisto nie je nekonečná. Podobné to bolo aj s predchádzajúcimi trénermi.

El País tvrdí, že problémom v prípade mladíka je nedostatočná disciplína. S hráčom sa snažili svojho času porozprávať ako Valverde, tak aj Abidal ako športový riaditeľ klubu. Dembélé v každom prípade odmietol zmeniť svoje návyky. Zle sa stravoval, málo spal a často meškal na tréningy. Okrem toho bol veľmi často zranený. Quique Setién počas svojho krátkeho pôsobenia na Camp Nou nemal možnosť ani raz poslať Dembélého do zápasu. Po príchode Koemana nádeje ožili - Francúz si zahral v zápase s Gymnàstic a dokonca sa gólovo presadil. Potom sme ho videli na trávniku aj v zápasoch s Gironou a Elche. Od začiatku sezóny však strávil na ihrisku len 20 minút v zápase s Villarrealom.

"Dembélé má veľkú konkurenciu. Pred ním je aj Ansu Fati," vyhlásil Koeman. Trénerovi sa nepáči ani nedisciplinovanosť hráča a ani to, že nechápe celkom hre. "Dembélé je Dembélé, musíte ho prijať takého, aký je. Je individualista, nikdy nechápal tímovú hru. Je to silnejšie ako on, je prispatý. Niečo iné je sledovať ho v televízii a niečo iné každý deň. Ronald sa ho snaží pochopiť. Existujú dve cesty: už nebude hrať alebo sa ho pokúsime pochopiť a dostať z neho to najlepšie pre mužstvo," hovoria ľudia v klube. Z tohto dôvodu sa transfer do Manchestru United zdal ako dobrý nápad, ale nakoniec z toho nič nebolo.

"Už nevieme, čo máme robiť. Na začiatku sme sa smiali, ale teraz už nie. Dembélé má veľmi zlých poradcov," dodávajú hlasy zo šatne. Dembélé je v Barcelone 2,5 roka, ale stále nehovorí po španielsky a dorozumieva sa jedine v skupine Francúzov. K tomu počúva len svojho agenta Moussu Sissoka, ktorý vždy, ak môže, tak mu pripomína, že v budúcnosti na neho čaká Zlatá lopta. "Si lepší ako Mbappé," hovorí mu. V domácnosti s ním bývajú jeho strýko a kamarát, ktorí mu pripomínajú to isté: "Si najlepší. Ľudia, ktorí ťa kritizujú, ti závidia. Si majstrom sveta." V rozhodujúcej fáze šampionátu však Dembélé odohral len 2 minúty a od novembra 2018 nebol ani raz povolaný do reprezentácie.

V posledných dvoch týždňoch Dembélé trénoval podľa špeciálneho plánu. "Dembélé má vynikajúce schopnosti a postupne sa dostáva do fyzickej dispozície. Hráči, ktorí nehrali veľa, trénovali. Ousmane bol jedným z nich. S jeho tréningami som veľmi spokojný," uviedol Koeman na včerajšej tlačovej konferencii. Holanďanovi však dochádza trpezlivosť. Tá však ostatných v klube už prešla. Zdá sa, že Dembélé na Camp Nou nebude úspešný, hoci on sám je presvedčený o opaku.

zdroj: El País
foto: facebook

Diskusia

12 komentáre
2020-10-17 12:48:07
Dnes by som postavil Dembu od zaciatku. Grizi by mal sediet za tie vyjadrenia o treneroch.
2020-10-17 12:51:24
Už mám pokrk ako sa na Dembeleho hádže opakovane špina. Na neho si tie média zasadli od prvého dňa a nepustia sa ho. Áno, nie je dokonalý v každom smere, ale vieme čo dokáže ak je zdravý. To že Dembo nie je tímový hráč akosi nechápem. Tvrdiť, že Dembo nie je tímový hráč, len za to, že ako jeden z mála si vie obísť protihráčov a viac to skúša po individuálnej stránke ako ostatný je prinajmenšom úsmevné. Ani pri Neymarovi sa to nehovorí. Dembo je práveže dosť kreatívne krídlo a nie je to len hráč s prevažne len dobrým driblingom. My tu nechceme vidieť 1000 prihrávok z krídla dozadu tam a späť, ale radšej niekoho kto to skúsi aj 1 na 1. Z ohľadom na zranenia Dembeleho má už fakt poslednú šancu, ale prv ju musí dostať, takže verím, že dnes bude v základe a konečne dostane priestor ukázať s akým krídlom by sme mali hrať.