Katalánsky denník Sport informuje, že Barcelonu znepokojuje kondičná pripravenosť Miralema Pjanića, dokonca aj s ohľadom na jeho problémy spojené s infekciou koronavírusu.

Katalánsky denník píše, že Bosniak je stále vo fáze predsezónnej prípravy a je ďaleko za svojimi spoluhráčmi z mužstva. Katalánci sú si vedomí toho, že Pjanić prekonal koronavírus, ale napriek tomu sú názoru, že záložník zanedbal svoju prípravu v auguste. 30-ročný futbalista absolvoval svoj prvý tréning až 17. septembra, zatiaľ čo jeho spoluhráči trénovali už od 31. augusta. Pjanić výrazne zaostáva a bude ťažké sa mu prispôsobiť z pohľadu intenzity k ostatných spoluhráčom. Barcelona to samozrejme nepovažuje za koniec sveta, ale trénerský štáb venuje záležitosti náležitú pozornosť.

V Barcelone veria, že futbalista sa dopracuje k adekvátnej forme. Doteraz zasiahol do dvoch zápasov Barcelony s Villarrealom a Sevillou, ale v oboch prípadoch sa na ihrisku zdržal menej ako 15 minút. Naposledy sa v základnej zostave na klubovej úrovni objavil 7. augusta. Aj počas októbrovej reprezentačnej prestávky nehral veľa a do Barcelony sa vrátil zranený. Aj preto v zápase s Getafe zasadol len na lavičku náhradníkov pre problémy s chrbtom.

Pjanić má v súčasnosti ďaleko od ideálnej fyzickej formy a musí postupne chytiť rytmus, takže je možné, že sa v zajtrajšom zápase Ligy Majstrov proti Ferencvárosu objaví od úvodného hvizdu. To by zároveň umožnilo De Jongovi alebo Busquetsovi oddýchnuť si pred El Clásicom, v ktorom sa zas Pjanić podľa všetkého neobjaví od začiatku.

zdroj: sport.es
foto: facebook

Diskusia

10 komentáre
8JK8 Premium
2020-10-19 16:53:36
Pokiaľ je na tom fyzicky horšie mal by hrať Aleňa určite by si aspoň tých 60 minút zaslúžil
2020-10-19 17:07:24
Ja som aj zabudol, že takého hráča máme ?