Lionel Messi nie je vo forme a Barcelone sa nedarí získavať dobré výsledky. Stačí sa pozrieť na posledné zápasy so Sevillou a Getafe a problém je viditeľný na prvý pohľad.

Argentínčan nepodal dobrý výkon ani v jednom z týchto zápasov, nemal priveľký vplyv na dianie na trávniku. Zároveň sa ani v jednom z týchto zápasov strelecky nepresadil - zápasy bez gólu zo strany kapitána FC Barcelona však nie sú v posledných mesiacoch ničím výnimočným.

V každom prípade je jasné, že udržať si streleckú efektivitu z predchádzajúcich rokov je pre Messiho v jeho veku takmer nemožné. Nastrieľať 50 gólov za sezónu je mimoriadny úspech. Messi však aj vo veku 33 rokov nastrieľal v uplynulej sezóne 31 gólov vo všetkých súťažiach a mnohí hráči snívajú o takýchto číslach. V každom prípade v poslednom období vnímame to, že z Messiho strany tie góly pribúdajú už s ťažkosťami.

V uplynulom ročníku La Ligy zaznamenal 25 presných zásahov a v Lige Majstrov len 3, čo je jeho najhoršia štatistika za posledných 15 rokov. Faktom zostáva, že kapitán Blaugranas sa strelecky nepresadil vo viac ako polovici ligových stretnutí. Gól totiž strelil v 16. z 33. zápasov. V týchto výkonoch pokračuje aj v aktuálnej sezóne, keď odohral 4 zápasy, ale gól vsietil len Villarrealu a aj to len z pokutového kopu.

"Myslím si, že jeho výkony by mohli byť lepšie," uviedol Koeman na adresu Lea Messiho. "Ale vidím ho dennodenne a je šťastný, dobre trénuje. Je koncentrovaný, chce byť kapitánom a chce hrať. Nemám voči nemu žiadne výčitky ani pochybnosti," povedal.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

9 komentáre
2020-10-20 09:50:03
Veru chcelo by to uz nejaky ten golik dnes . Podme Leo ! :)
2020-10-20 09:59:07
Myslím, že vedel, prečo chce odísť, a súhlasím s ním, že jeho odchod by bol pre klub dobrý. Je potrebné dať miesto mladým a jeho výkony klesajú.