Antoine Griezmann ani pod Ronaldom Koemanom nehrá na svojej prirodzenej pozícii. Nepodáva tak výkony, ktoré by sme od hviezdy jeho kalibru očakávali a zápas proti Ferencvarosu presedel iba na lavičke náhradníkov. Situáciu Francúza na Camp Nou už komentoval aj Arsène Wenger, bývalý tréner Arsenalu Londýn.

Po prvýkrát od sezóny 2014/2015 sa stalo, že Antoine Griezmann sa strelecky nepresadil v štyroch ligových zápasoch v rade. V každom z doterajších zápasov v La Lige ho tréner predčasne stiahol z trávnika a v utorok si zápas Ligy Majstrov s Ferencvárosom pozrel len z lavičky náhradníkov. Francúzskemu útočníkovi chýba sebadôvera a jeho integrácia do herného systému Barcelony sa zdá byť čoraz komplikovanejšia.

To podnecuje k diskusii o tom, kde by mal Griezmann hrať a či jeho úloha vo francúzskom národnom mužstve je natoľko rozdielna v porovnaní s úlohami, ktoré plní v drese Blaugranas. Arsène Wenger, bývalý tréner Arsenalu Londýn, v rozhovore pre BeIN Sport sa zapojil do tejto debaty.

"Z dlhodobého hľadiska je komplikované, ak nehráte na svojej pozícii. Najskôr to akceptujete, ale ak z dlhodobého hľadiska nenapĺňate očakávania a cítite, že pozícia, na ktorej hrávate, vám neumožňuje naplno využiť vaše schopnosti, prídete o nadšenie," uviedol Wenger.

"Griezmann je hráčom, ktorý by mal byť v strede, pretože je aktívny, má dobré prihrávky, s finálnou prihrávkou môže byť nebezpečný, no hlavne strieľa góly. Ale v tejto oblasti je to preplnené, pretože ide o zónu, v ktorej sa pohybuje Messi," povedal.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

6 komentáre
2020-10-22 12:25:46
Kto sa este nevyjadril k obhajobe Griezmanna, nech sa prihlasi u sudruha Zincicu :)))....ten frantik ma obhajcov ako maku, ale to, ze nevie prihrat iba dozadu nikto z nich nevidi....a vylozene sance s prehladom zahadzuje....najlepsie riesenie pre neho aj Barcu je jeho odchod...najlepsie uz v zime.....
2020-10-22 12:42:37
Predajme Lea a Coutinha a nechajme Griezmanna. Potom sa tito odbornici budu cudovat, ze ho zo zostavy vytlaci Pedri s tesco taskou.