Jordi Cardoner, viceprezident FC Barcelona, bol hosťom programu El Món a RAC1, v ktorom potvrdil, že organizácia referenda týkajúceho sa hlasovania o vyslovení nedôvery na 1. a 2. novembra je nerealizovateľná.

Na úvod pripomenieme, že médiá dnes priniesli správu o tom, že katalánske úrady neschválili protokol Blaugranas týkajúci sa organizácie referenda a nariadili, aby sa klub pokúsil vyčleniť viac miestností na hlasovanie vo viacerých časových intervaloch. Cieľom je predísť tomu, aby sa davy socios zhromaždili na jednom mieste. Ďalšie stretnutie na tému organizácie referenda sa však bude konať až na budúci týždeň.

"Už niekoľko dní rokujeme s katalánskymi úradmi. Na poslednom stretnutí, ktoré sa konalo túto stredu, sme sa dohodli, že sa budeme zaoberať predloženými protokolmi, ktoré je potrebné objasniť z dôvodu zhoršujúcej sa zdravotníckej situácie. Musíme byť prísnejší. Rozhodnutie bolo preložené na budúci týždeň, na utorok či stredu a vtedy budeme mať 15 dní na zorganizovanie referenda na 15 miestach," povedal Cardoner na tému hlasovania, ktoré sa pôvodne malo konať na 8-10 miestach.

"Samozrejme, našou snahou je naznačiť, že z logistických dôvodov súvisiacich s rozhodnutím ministerstva zdravotníctva je nerealizovateľné uskutočniť hlasovanie o vyslovení nedôvery v termíne 1. a 2. novembra. Neprijmeme žiadne rozhodnutie až do momentu, kým to neodsúhlasí Ministerstvo zdravotníctva, aby organizácia referenda bola čo najpresnejšie," vysvetlil.

Cardoner verí, že hlasovanie by sa mohlo uskutočniť 15. a 16. novembra a klub potrebuje minimálne 15 dní na organizáciu z logistického hľadiska. "Ak nám 27. či 28. októbra schvália protokoly, stále budeme hovoriť o nedeli 15. novembra a pondelku 16. novembra. Na organizáciu referenda by sme potrebovali 15 dní. Na úrovni predpisov musíme spolupracovať s miestnymi zdravotníckymi orgánmi, s katalánskou federáciou, s španielskou federáciou a okrem toho najať notárov či ochranku. Je to zložitá logistická operácia."

zdroj: RAC1
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-10-22 15:59:06
Treba ich všetkých vyhodiť a netreba žiadne zhromaždenie Socios. No ale keď sa to nedá... Aj tak sa malo voči nim začať konať najskôr po vypadnutí s Rímom.
Jhonys Admin
2020-10-22 16:10:48
Lže. Jestli s tím mají problém, ať se inspirují od jednotlivých států, které v této době volby normálně a bez problému zajistit dokážou. Proč ho s tímto faktem sakra novináři nekonfrontovali? Nepředpokládám, že by pro klub v tomto ohledu byly najednou problémem finance...