Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Biely alarm" - Barcelona pristupuje k El Clásicu pozitívne naladená, po doladení v kádri a výhre v Lige Majstrov. Koeman ešte nikdy nehral proti Zidanovi, ale ak vyhrá, môže rozhodnúť o jeho osude. Holanďan ako hráč strelil Realu 5 gólov. Po prehre Realu v Lige Majstrov sa objavilo napätie a začína sa hovoriť o Raulovi či Pochettinovi. Mužstvo bez Ramosa prehralo 7 zápasov a mladí nehrajú na požadovanej úrovni. Jović sklamal a Zidane neprehral ani raz pri piatich návštevách na Camp Nou. Basketbalové El Clásico bez fanúšikov a s varovaním od Realu. Zverenci Sarasa sa možno nebudú môcť spoľahnúť na Mirotića a Clavera a teraz privítajú Real, ktorý má za sebou tri prehry a len jednu výhru. Martín vyhral nad Roglićom počas horskej etapy na Vuelte. Kelderman je lídrom Giro a Bilbao je štvrtý. Granada vyhrala nad PSV, Real Sociedad na Rijekou a Villarreal nad Sivassporom.

"Kráľ El Clásica" - Leo Messi je najrozhodujúcejším hráčom v zápasoch Barcelony s Realom. Zahral v 43. zápasoch od roku 2005 a jeho bilancia je nasledovná: 19 výhier, 26 gólov a 14 asistencií. Barcelona potrebuje svojho lídra, aby vyhrala zápas, ktorý môže byť kľúčový v konečnom zúčtovaní v tabuľke. Rafa Nadal: "Chcel by som, aby si ma zapamätali ako dobrého človeka." Jordi Alba sa zotavuje a proti Realu môže zahrať od prvej minúty. Barcelone sa nepáči, že Martínez Munuera bol menovaný za hlavného rozhodcu El Clásica. Zidane stráca dôveru a ak Real výraznejšie prehrá, jeho ďalšie pôsobenie môže byť ohrozené. Neto VS Courtois - súboj brankárov. Rokovania týkajúce sa znižovania miezd sa týkajú polovice hráčov Barcelony. Hráči sú otvorení rokovaniam. Cristiano má stále koronavírus a proti Barcelone nenastúpi. Prvé basketbalové El Clásico sa odohrá v Palau.

"Koľkokrát som sa vo svojich snoch videl hrať El Clásico..." - L'Esportiu predstavil rozhovor s Pedrim. Odloženie hlasovania o vyslovení nedôvery pobúrilo organizátorov. Barcelona vysvetľuje, že požiadavky katalánskej vlády znemožňujú organizáciu referenda pred 15. novembrom a organizátori ju obvinili z toho, že sa snaží využiť všetky spôsoby na to, aby sa hlasovanie oddialilo. Mirotić zahrá v basketbalovom El Clásicu, ktoré môže nechať Real tri prehry za Barcelonou a s množstvom pochybností. Cristiano mal opäť pozitívny test na koronavírus a jeho účasť v zápase s Barcelonou je takmer vylúčená. Daniel Martín zvíťazil na vrchole Laguna Negra a je veľkým súperom Roglića. Kelderman pripravil Almeidu o dres lídra na Giro.

"Najdôležitejšie preteky" - Marca predstavila titulku navrhnutú Fernandom Alonsom.

1. Dary - UNICEF môže vďaka darom nakupovať vakcíny, ktoré chránia deti pred vážnymi chorobami a predčasnou smrťou.

2. UNICEF disponuje najväčšími zásobami na svete a posiela vakcíny do 99 krajín.

3. Transport vakcín. Posielajú sa veľmi ďaleko a dostanú sa všade bez ohľadu na teplotu okolia.

4. Očkovanie. Jednoduché riešenie. Omu, dievčatko z Konžskej demokratickej republiky, bude vďaka darom zaočkované proti osýpkam a bude môcť prežiť v krajine, kde na toto ochorenie zomiera stále veľa detí. Po celom svete ešte zostáva mnoho detí, ku ktorým je potrebné sa dostať.

Historické víťazstvo Granady nad majstrom Európy. Zidane stále verí... a na Camp Nou ešte neprehral. Alba a Ramos sa ponáhľajú s liečbou, aby stihli El Clásico. Dnes je na programe basketbalové El Clásico.

"Na skúšku" - El Clásico je náročný test, ale tiež šanca, aby Real zmenil smer. Prehry s Cádiz a Šachťarom oslabili dôveru klubu v Zidana. Almirón poslal do zápasu s Valenciou najsilnejšiu zostavu a Gracia prišla o Maxiho Gómeza. Európa objavuje Granadu. Jordi Alba bojuje, aby mohol zahrať proti Realu. Zotavil sa zo svalového zranenia. Kelderman je novým lídrom na Giro, Bilbao je štvrtý a stráca 1:19. Vuelta bez výjazdu na Tourmalet. Znemožňujú to obmedzenia vo Francúzsku. Mirotić zahrá v El Clásicu aj napriek tomu, že neuplynulo 14 dní od jeho pozitívneho testu na koronavírus.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2020-10-23 09:11:28
4 španielske mančafty, 4 víťazstvá, z toho 3 vonku. Veľkolepé !
2020-10-23 11:48:44
Experti z madridu nekupia poriadny utok a vyhodia i Zidana ked prehra. :)