Tréner Realu Madrid pred zajtrajším zápasom s Barcelonou vyjadril presvedčenie, že jeho tím môže zmeniť negatívny imidž z posledných týždňov. Francúz zdôraznil, že jeho zverenci sú vždy náležite motivovaní a naznačil, že Sergio Ramos sa môže vrátiť do hry.

El Clásico bez divákov

"Vieme, čo nás čaká v Barcelone pred prázdnym štadiónom, ale pre všetky kluby je situácia rovnaká. Clásico je vždy výnimočné, hoci toto sa bude konať za trochu iných okolností. Pre nás je dôležité, aby sme dobre začali zápas."

Zdravotný stav Sergia Ramosa

"Vieme, že je našim lídrom, našim kapitánom. Nebudeme riskovať, tak ako vždy. Ale je zdravý a bude s nami. Ide o to, aby bol pripravený na 100% a myslím si, že už je."

Závery po prehrách s Cádizom a Šachťarom

"Vždy sledujeme zápasy. Začali sme zle, v tom zmysle, že keď súper strelil gól, nedokázali sme pozdvihnúť hlavu. Ťažko sa nám hrá s mužstvami, ktoré sa sťahujú hlboko, nedokázali sme nájsť riešenia. Taký je futbal a počas sezóny sa prihodia lepšie aj horšie chvíle. Teraz sa chceme dobre pripraviť na hru v inom zápase a zabudnúť na to, čo sa nám pritrafilo predtým, hoci uplynulo len málo času. Situácia je trochu zvláštna, ale je potrebné ju akceptovať do momentu, kým sa všetko vyrieši. V tomto zápase môžeme opäť získať našu silu."

Mládežnícke El Clásico vzhľadom na Ansu Fatiho a Viniciusa

"El Clásico je El Clásico. Myslím si, že to bude dobrý zápas, napriek tejto situácii a prázdnemu štadiónu. V zápasoch Barcelony s Realom ide vždy o rivalitu medzi jedným a druhým tímom."

El Clásico je najlepšia metóda na krízu

"Najlepšia vzhľadom na to, že máme zápas, ktorý je potrebné odohrať. Je to dobrý zápas, aby sme sa pozviechali. Chceme zmeniť túto situáciu a pokúsime sa to urobiť."

Najdelikátnejšie obdobie v úlohe trénera

"Nerád som obeťou a podobne. Každý zápas má svoju históriu. Môžu sa prihodiť aj horšie momenty, ale na futbale je dobré to, že je možné sa z toho dostať a rýchlo zmeniť situáciu. Presne to budeme robiť, myslieť pozitívne."

Nedostatok sebadôvery

"Samotný zápas je tým, čo nás môže zmeniť, najmä ak začneme veľmi rázne. Sebadôvera súvisí s tým, čo sa robí na ihrisku. Ak hráte dobre, potom si veríte."

Hodnotenie Barcelony

"Vždy je silná. Každý tréner má svoju koncepciu, ale Barça je vždy Barça. Je to konkurencieschopné mužstvo, vie hrať a dokáže veci skomplikovať. Nebudem zachádzať do detailov ako bude hrať. Čaká nás náročný zápas."

Ako zmeniť ťažkú situáciu

"Musíme nájsť riešenie. Vždy musíme byť sebakritickí, sám som voči sebe kritický, aby sme sa zlepšili, ale vieme, že všetci spoločne môžeme niečo zmeniť. Po prehre v úlohe trénera väčšia časť viny padá na mňa a to je normálne. Nepozerám sa do minulosti, zaujíma ma to, čo je pred nami a máme šancu odohrať dobrý zápas."

Motivácia

"Vždy vybiehame na trávnik po víťazstvo. Niekedy veci nevychádzajú z rôznych dôvodov. Na trávniku sme však vždy motivovaní."

Mužstvo dvoch tvári

"Neexistuje jednoduchý zápas, ale veci niekedy nevychádzajú tak, ako by ste chceli. V jednom zápase sme začali dobre, no súper nám potom strelil gól a zápas sa skomplikoval. Real mal vždy vzlety a pády, ale tento klub chcel vždy dokázať svoju úroveň, keď nadišiel čas. Zajtra máme ďalší dobrý scenár, aby sme ukázali našu povesť."

Podpora zo strany klubu a hráčov

"Áno, cítim ju zo všetkých strán. S týmito hráčmi som vyhral veľa, oni sa postarali o to, čo som tu mohol urobiť. Vždy s nimi budem až do konca. Oni bojujú, behajú, súperia. Áno, cítim podporu všetkých. Najdôležitejšia je však zmena situácie, pretože sme odohrali dva ťažké zápasy a teraz je tu zápas na to, aby sme to zmenili. Futbal je pekný, pretože keď sa veci vyvíjajú horšie, objavia sa tí, ktorí majú charakter a kvalitu. Zajtra to z nás musíme dostať von."

Dlh voči šatni

"Nie, nemyslím si to. Som tréner a keď sa okolo mužstva hovoria zlé veci, tak som tu na to, aby som povedal, že sa nič nedeje a že všetci musíme držať spolu. Keď príde zlý zápas, musíme sa zjednotiť. Takéto veci sa dejú nielen vo futbale, ale aj v živote. Keď sa veci nevyvíjajú dobre, musíme držať spolu. Zmeniť to, čo je negatívne, na pozitívne."

Postoj

"Na Camp Nou to nebude problém. Aj v predchádzajúcich dvoch zápasoch to tak nebolo. Chýbali nám isté veci, ale postoj... Moji hráči majú vždy veľký hlad, sú motivovaní a sústredení, aby zahrali dobre, ale niekedy to nevychádza tak, ako by chceli."

Zápas o ďalšie pôsobenie v úlohe trénera

"Hovorí sa o tom, to nebudem popierať. Čo sa zmenilo? Nezmenilo sa nič. Rovnaké to bolo aj v prvej sezóne ako aj počas mojej prvej etapy v klube. To sa nezmení. Musím vykonávať svoju prácu, dávať zo seba 100%, všetko, čo mám. Nič viac nemôžem urobiť."

Kritika

"Pri všetkých zápasoch, v ktorých sme hrali zle, kritika je niečo normálne. Zdá sa mi to normálne, ak prehráme. Tak to bolo vždy."

zdroj: as.com
foto: as.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.