Rozhodca posledného El Clásica bol obvinený zo zaujatosti a katalánsky denník Sport vypátral, že Martínez Munuera je vášnivým fanúšikom Realu Madrid. Jeho otec je dokonca zakladateľom oficiálneho fanklubu Realu Madrid.

Katalánsky denník Sport píše, Juan Martinez Munuera podal hrozný výkon vo svojom prvom El Clásicu v kariére. Okrem iného odpískal aj neexistujúci pokutový kop po súboji Lengleta s Ramosom. Tento rozhodca však Realu Madrid nepomohol prvýkrát. Sport ako príklad uvádza zápas Madridu s Getafe z poslednej sezóny. Denník sa rozhodol posvietiť si na tohto arbitra bližšie a vydal sa do rodného mesta Martíneza Munueru, teda do Villajoyasa blízko Valencie.

Sport do mesta zavítal v deň zápasu Villajoyasa CF s Crevillente Deportivo v tretej lige. Na zápase mal byť prítomný aj Martínez Munuera a jeho otec Juan Ramon Martínez. Aj napriek tomu, že potvrdili svoju účasť na stretnutí, rozhodca nakoniec neprišiel, aby sa vyhol konfrontácií s novinármi po nezvládnutom výkone v El Clásicu.

Denník sa na mieste dozvedel, že Martínez Munuera nikdy neskrýval svoju vášeň pre Real Madrid, veď napokon celý život vyrastal v takom prostredí. Jeho otec je totiž jedným zo zakladateľov Los Amigos de Benidorm, teda oficiálneho fanklubu Realu Madrid. Ďalším zo zakladateľov je Eduardo Zaplana, veľký fanúšik Los Blancos a niekdajší prezident Valencie.

Juan Ramon je v regióne známy aj ako rozhodca, ktorý pískal tretiu ligu. Je o ňom známe, že viaceré zápasy rozhodoval s dresom Realu Madrid, ktorý mal pod rozhodcovským dresom. Juan Ramos môže byť hrdý na svojich synov - Miguel Martínez Munuera, teda druhý syn, bol jedným z asistentov rozhodcu v poslednom El Clásicu.

Martínez Munuera je v civilnom živote policajtom vo Finestrat (Alicante) a rozhodcom je už 11 rokov. Barcelona ho pozná veľmi dobre už od zápasu Copa del Rey s Athletic Club, keď neodpískal jasný pokutový kop po faule na Frenkieho de Jonga. 

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

8 komentáre
2020-10-26 09:01:43
však nič nove :D podľa mna 80 % rozhodcov su fanušikovia madridu inak by minuly rok prehrali každy zapas ... Hlavne je smiešne to v la lige že hned ked je len aka kolvek šanca sporna pre real madrid tak sa to kontroluje či už aj gol supera neplati preto lebo branakr rozohral 5 rychlejšie ako mal pred golom .. je to smutne ale rozhodcovia v lal lige držia real nad vodou ...
2020-10-26 09:10:01
...